Πέμπτη 03.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κερκυραϊκός πολιτισμός και ήθος από τους φίλους της ΑΕΛ στην Κρήτη

ΑΕ Λευκίμμης
04 Μαΐου 2017 / 20:26
Σπύρος Πίκουλας

ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Μπορεί η ΑΕΛ να τελείωσε τις υποχρεώσεις της στο κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος, μετά την ήττα στο Ηράκλειο της Κρήτης από τον Ηρόδοτο,

αλλά πέρα από το νταμπλ στο νησί  και την είσοδό της στους προημιτελικούς του κυπέλλου, κέρδισε και ένα μεγάλο βραβείο. Ο κόσμος της, που φέτος φανατικά αλλά άκρως πολιτισμένα είχε στηρίξει την ομάδα σε όλη τη διαδρομή της, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ταξίδεψε στο Ηράκλειο να βοηθήσει και εκεί ηθικά την ομάδα, αλλά με τη συμπεριφορά του, κέρδισε το κύπελλο «κερκυραϊκού πολιτισμού και ήθους».
Περίπου σαράντα φίλοι της ΑΕΛ έκαναν όπως και οι ποδοσφαιριστές, ένα κοπιαστικό ταξίδι είκοσι ωρών, ως την Αθήνα με πούλμαν, και με καράβι στο Ηράκλειο και ήταν δίπλα στην ομάδα, που έκανε περήφανους όλους τους Λευκιμμιώτες, και όχι μόνο.
Εκτός της μεγάλης έκπληξης, οι Κρητικοί, που δεν περίμεναν τόσο κόσμο από τόσο μακριά, γεύτηκαν τον κερκυραϊκό πολιτισμό, το αθλητικό ήθος και  η συμπεριφορά του κόσμου της ΑΕΛ, κάτι που έγινε θέμα στα ΜΜΕ, με πολλά θετικά σχόλια. Μάλιστα μια αντιπροσωπεία,  έβγαλε φωτογραφία με τους αντίστοιχους φίλους του Ηροδότου, κρατώντας τα πανό των δύο σωματείων.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια