Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καλή εμφάνιση των αθλητών του Ηρακλή στο 2ο WTF Presidents Cup – Europe

ΑΠΣ Ηρακλής
03 Μαΐου 2017 / 19:47

ΑΘΗΝΑ. Ο Αθλητικός Σύλλογος Ηρακλής Κέρκυρας, συμμετείχε στο «2nd WTF Presidents Cup – Europe» που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο Άνω Λιοσίων από 27 έως 30 Απριλίου.

Ήταν ένα  διεθνές βαθμολογούμενο πρωτάθλημα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στο οποίο συμμετείχαν 2.200 αθλητές απ όλο τον κόσμο, ανάμεσα τους και έξι Κερκυραίοι αθλητές, οι Ορέστης – Δημήτρης Κούρκουλος – Κουσουνής (-37 kg Παίδων), Μαρία – Αλεξάνδρα Στρατηγού (-51kg Κορασίδων), Γεώργιος Μέριανος (-57 kg Παίδων), Σπύρος Μερκούρης (-61kg Παίδων), Αλεξάνδρα Δουλγέρη (-59 kg Νεανίδων), Γιάννης Δουλγέρης (-73 kg Εφήβων).
Ανάμεσα σε οργανωμένες εθνικές ομάδες και πλήθος Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων Πρωταθλητών, οι οποίοι ταξίδεψαν από όλες τις γωνιές του πλανήτη για να έρθουν στην Αθήνα να διεκδικήσουν τους πολυπόθητους βαθμούς που θα τους οδηγήσουν στην επόμενη Ολυμπιάδα!
Το επίπεδο των αγώνων ήταν πάρα πολύ υψηλό, επίσης, όσοι αθλητές κατέκτησαν μετάλλιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση απόκτησαν αυτόματα το δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας τους.
Ο σύλλογος δεν κατάφερε να πάρει κάποιο μετάλλιο αλλά οι αθλητές στάθηκαν όλοι αξιοπρεπώς στο τερέν και σε κάποιες περιπτώσεις άγγιξαν την πρόκριση. Συγκεκριμένα οι Γιάννης Δουλγέρης και Σπύρος Μερκούρης αποκλείστηκαν στον αγώνα μεταλλίων και περιορίστηκαν στην 5η θέση της κατάταξης.
Επόμενος σταθμός το 13Ο Πανευρωπαϊκό Τεχνικό Πρωτάθλημα (Poomsae) που θα πραγματοποιηθεί 7 και 8 Μαΐου στη Ρόδο και  στο οποίο θα συμμετέχει με τα χρώματα της Ελλάδας η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου.