Τρίτη 22.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Και ξαφνικά εμφανίζεται και δεύτερος Όλυμπος!

Όλυμπος
18 Απριλίου 2017 / 17:32
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάποιοι οι οποίοι θεώρησαν ότι η φετινή αγωνιστική παρουσία του Ολύμπου και ο υποβιβασμός του στην Α τοπική κατηγορία δεν ταιριάζει στο όραμα και την ιστορία αυτού του συλλόγου, αποφάσισαν να πάρουν το καταστατικό του Άρη Κέρκυρας, που φέτος δεν μετείχε στο πρωτάθλημα και να ετοιμάσουν μια ομάδα που θα παίξει την επόμενη αγωνιστική σεζόν, με το όνομα Νέος Όλυμπος 2017.

Αρκετοί από αυτούς είναι παλιά μέλη των διοικήσεων του Ιστορικού, αλλά ήθελαν πάλι να είναι στα ποδοσφαιρικά δρώμενα με αυτή τους την κίνηση, μάλιστα υπογράφει ο Σπύρος Κρεμόνας που έχει διατελέσει πολλά χρόνια διοικητικό στέλεχος της ομάδας και την στήριξε την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, αλλά άλλαξε «ρότα». 
Από την άλλη ο πρόεδρος του Ολύμπου, ο ορθοπεδικός γιατρός Σπύρος Καρδακάρης, που επί θητείας του ολοκληρώθηκε ο αγώνας χρόνων με επιτυχία, σε ότι έχει σχέση με το ιδιοκτησιακό  καθεστώς, αντέδρασε στη νέα τάξη πραγμάτων με επίσημη θέση που πήρε και σχολίασε το γεγονός ως εξής:
 «Στον αρχικό ποδοσφαιρικό χάρτη της Κέρκυρας υπήρχαν τέσσερα σωματεία ονομαστά και περήφανα: Ελλήσποντος - Αστέρας - Άρης - Όλυμπος. Το πρώτο εξαφανίσθηκε - απορροφήθηκε και τελικά τελείωσε οριστικά, μιλάμε για τον Ελλήσποντο. Το δεύτερο και το τρίτο έπαθαν μετεμψύχωση στο πρόσφατο και στο εγγύς παρελθόν, μιλάμε για τον Αστέρα και τον Άρη. Και ο Όλυμπος 1934 έμεινε εκεί, στην τροχιά του, να φωτίζει με λιγότερο φως, αλλά να υπάρχει, να κτίζει νέες γενιές ποδοσφαιριστών και θα εξακολουθεί να υπάρχει "στους αιώνες των αιώνων" για αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονται για αυτόν και για όλον τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κέρκυρας. Φέτος να έρθετε να δείτε τα νέα ταλέντα στους παίδες και τους νέους στους τελικούς, σας προσκαλούμε όλους. Ζήτω ο "Όλυμπος 1934"».
Βέβαια υπάρχει χρόνος και θα δούμε πως αυτή η άτυπη «κόντρα» θα εξελιχθεί, το σίγουρο είναι πάντως ότι υπάρχει μια αντιπαλότητα που κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τη συνέχειά της.   
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια