Τετάρτη 16.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι Κορασίδες (Κ14) του Πήγασου στο πρωτάθλημα ΕΣΚΑΒΔΕ

ΦΩΤΟ@ΠΗΓΑΣΟΣ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΠΗΓΑΣΟΣ
11 Οκτωβρίου 2024 / 17:33
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Tεράστια προσπάθεια που γίνεται στη Νότια Κέρκυρα από τον Πήγασο για το μπάσκετ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάναμε μια αναφορά στο γυναικείο μπάσκετ του νησιού μας, εκεί όπου στα πρωταθλήματα γυναικών και στα ηλικιακά (με βάση τις αναρτήσεις ως χθες της ΕΣΚΑΒΔΕ), ο Κερκυραϊκός και η Σχερία, θα το εκπροσωπούσαν τη νέα σεζόν, αλλά αφήσαμε έξω (αδικήσαμε) τον Πήγασο Νότιας Κέρκυρας που ναι μεν δεν κατεβάζει ομάδα σε γυναίκες και νεανίδες αλλά θα συμμετάσχει σε αυτό της Κ14 (κορασίδες), όπως έκανε και πέρσι.

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην τεράστια προσπάθεια που γίνεται στη Νότια Κέρκυρα από τον Πήγασο για το μπάσκετ, που προπονείται χειμώνα καλοκαίρι σε ανοικτό γήπεδο, με ότι αυτό συνεπάγεται, εμώ για επίσημα ματς πρέπει να ταξιδέψει 40-45 χιλιόμετρα στην πόλη για να παίξει. Ακόμα στις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις Περιφέρειας και Δήμου για κλειστό γυμναστήριο στο Νότο, αλλά και κάποιο σκέπαστρο στο νυν ανοικτό γήπεδο που προετοιμάζονται πάνω από 150 παιδιά, από τα οποία 70 είναι κορίτσια από 6 ως 14 ετών.

Να σημειώσουμε ότι υπάρχει ομάδα ανδρών που μετέχει στη Β΄ΕΣΚΑΒΔΕ και σε αντίστοιχα ηλικιακά πρωταθλήματα, ενώ τα κορίτσια σε επίσημα ματς θα πάρουν μέρος μόνο στην κατηγορία Κ14 και λογικό είναι, αφού μιλάμε για μια ομάδα ολίγων ετών με προοπτική όμως. Και αυτό γιατί υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση στη Νότια Κέρκυρα, μεγαλώνουν και ετοιμάζονται τα κορίτσια και εκτιμούμε ότι σε 3,4 χρόνια θα έχει ο Πήγασος όχι μόνο συμμετοχή και σε άλλες αναπτυξιακές κατηγορίες, νεανίδες κλπ, αλλά θα πάρει μέρος και στο πρωτάθλημα γυναικών. Απλά να σημειώσουμε ότι η Κ14 πήρε μέρος στο Zagori Basketball Tournament στα Γιάννενα, εκεί όπου όλες οι άλλες ομάδες είχαν κλειστά γήπεδα για προπόνηση και τα δικά μας κορίτσια ήταν σαν ορφανά, ντρεπόταν να πουν ότι κάνουν προπόνηση σε εξωτερικό γήπεδο με καύσωνα το καλοκαίρι και με βροχή, δυνατό αέρα, παγωνιά το χειμώνα.

Η συμμετοχή και η προσπάθεια είναι ευχάριστα και ξεχωριστά, όμως δίπλα σε αυτή την προσπάθεια δεν έχει σταθεί ως σήμερα η πολιτεία (Δήμος, Περιφέρεια) στο βαθμό που απαιτεί μια τέτοια προσπάθεια, ένα αίτημα πολλών δεκαετιών για κλειστό στη Λευκίμμη πρέπει άμεσα να υλοποιηθεί.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια