Παρασκευή 11.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σπ. Καρδόνας: Στόχος να είναι ξανά ο ΝΑΟΚ στα play offs

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ
ΝΑΟΚ
10 Οκτωβρίου 2024 / 17:45
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Και τη νέα σεζόν που έρχεται ο ΝΑΟΚ δείχνει ικανός να είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από πολλά χρόνια ο ΝΑΟΚ την περσινή σεζόν πρωταγωνίστησε στην Α2 κατηγορία στην υδατοσφαίριση και έφτασε ένα βήμα από την άνοδο. Ήταν ομολογουμένως μια πολύ καλή χρονιά και έδειξε ότι δεν είναι ο κομπάρσος της κατηγορίας ούτε παλεύει να μείνει σε αυτήν.

Βέβαια για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο είχε ενισχυθεί και με έμπειρους παίκτες, ενώ τα «δικά του» παιδιά που προέρχονται από την ακαδημία, μεγαλώνουν, παίρνουν εμπειρίες και βοηθάνε πολύ σε όλα τα επίπεδα. Πάντα το μεγάλο πρόβλημα είναι η αδυναμία όλη η ομάδα να κάνει μαζί προπόνηση, αφού οι μισοί σχεδόν αθλητές μένουν εκτός Κέρκυρας και προπονούνται είτε μόνοι τους, είτε με άλλες ομάδες.

Και τη νέα σεζόν που έρχεται ο ΝΑΟΚ δείχνει ικανός να είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο, μπορεί αν μην είναι ο πρωταρχικός στόχος, αλλά σίγουρα η σύνθεση της φετινής ομάδας αυτό δείχνει. Σημαντικό είναι πως 70% του ρόστερ είναι Κερκυραίοι με εμπειρίες πλέον που θα βοηθήσουν την ομάδα.

Στην ιστοσελίδα pisina.gr για τη σεζόν που έρχεται μίλησε ο προπονητής της ομάδας Σπύρος Καρδόνας, ένας άνθρωπος που έχει βοηθήσει αφάνταστα (με τη στήριξη και του Δ.Σ.) ώστε ο ΝΑΟΚ να σηκώσει κεφάλι και να είναι μέσα στις 15 καλύτερες ελληνικές ομάδες στο πόλο ανδρών. Δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σπ. Καρδόνας:

«Για μας βασικός στόχος σε όποιο επίπεδο και αν βρισκόμαστε είναι η προσθήκη νέων Κερκυραίων αθλητών . Σε αυτή τη φιλοσοφία κινούμαστε και φέτος. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε χρόνο σε νέα παιδιά ,κάτι το οποίο είναι μονόδρομος για εμάς ώστε να επιβιώσει η ομάδα σε βάθος χρόνου.

Με την προσθήκη παικτών με εμπειρία από την Α1 καθώς και τους έμπειρους Κερκυραίους παίκτες θα προσπαθήσουμε να είμαστε στις ομάδες που θα βρίσκονται στα play offs . Θέλουμε να είμαστε στο υψηλό επίπεδο της Α2 έτσι ώστε οι νεαροί αθλητές να αποκομίσουν τις δυνατότερες εμπειρίες».

Με βάση τα τωρινά δεδομένα, το ρόστερ του ΝΑΟΚ είναι: Τερματοφύλακες: Β. Μάμαλης, Μ. Κούστας, Δ. Κατσαρός, Στ. Καψοκαβάδης. Περιφερειακοί: Αρ. Κασίμης, Γρ. Κουλούρης, Β. Γιαννιώτης, Μ. Βέκος (από ΑΕΚ), Δ. Τίγκας, Αν. Ξενάκης, Σπ. Κατσαρός, Αλ. Καρδόνας, Π. Μπρεντάνος, Αλ. Μπαλής, Χ. Δραγουμάνοβιτς, Αγ. Βέλιος, Σπ. Ρέτσης. Φουνταριστοί: Στ. Χατζηστεφάνου (από Υδραϊκό), Απ. Μπρούτσος και Αμυντικός: Φρ. Μελιδονιώτης.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια