Τρίτη 22.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εντυπωσιακό το ξεκίνημα στην Α΄ ΕΠΣΚ αλλά...

Από τον αγώνα της πρεμιέρας, Όλυμπος – Κρόνος Αργυράδων 5-0 ΦΩΤΟ@ΑΝΤ. ΚΑΡΥΔΗΣ
Α΄ΕΠΣΚ
08 Οκτωβρίου 2024 / 16:40
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ως το τέλος του α΄ γύρου θα έχει ξεκαθαρίσει ποιες από τις πέντε ομάδες φαβορί τώρα (ΑΕΛ, Όμυμπος, ΟΦΑΜ, Ολυμπιάδα, Θιναλιακός), θα συνεχίσουν να κυνηγάνε τον τίτλο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ξεκίνημα της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣΚ το περασμένο Σαββατοκύριακο, έκανε πάταγο λόγω των αποτελεσμάτων σε Λευκίμμη και Περιβόλι. Στη Λευκίμμη η ΑΕΛ, που επέστρεψε στο τοπικό μετά από 7 συνεχόμενα χρόνια στην Γ΄ Εθνική, δέχθηκε πέντε τέρματα στο β΄ μέρος και έχασε 0-5 από τον Θιναλιακό, που ναι μεν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αλλά ούτε ο ίδιος περίμενε να «περάσει» τόσο εύκολο απόγευμα. Βέβαια είχε νικήσει μια εβδομάδα πριν τον Όλυμπο με 4-1 για το κύπελλο και δυο νίκες με τόσο μεγάλο σκορ επί αντιπάλων που κυνηγάνε τον τίτλο, σημαίνει κάτι. Θεωρούμε όμως πως η ΑΕ Λευκίμμης απλά έχασε ένα ματς, έχει ποιότητα σαν ομάδα, έχει καλό υλικό και κόσμο και θα επανέλθει, είναι από τα φαβορί για τον τίτλο.

Στο Περιβόλι μάλλον η Αναγέννηση έχει μείνει πίσω. Η περσινή πρωταθλήτρια έχασε 0-6 από τον ΟΦΑΜ, έχει πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της αλλά το σκορ είναι πολύ βαρύ, όπως και το κλίμα στην ομάδα, που μέσα σε μια εβδομάδα υπέστη δυο ήττες. Έχασε από τον Μ. Αλέξανδρο, ομάδα Β΄ κατηγορίας, για το κύπελλο 3-1, πηγαίνοντας με 10 παίκτες στο γήπεδο, πράγμα που δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν συνέλθει η όχι είναι ένα ερωτηματικό, ήταν μέσα στις ομάδες που εκτιμούσαμε όλοι ότι θα κυνηγήσουν τον τίτλο, αλλά αυτή η εικόνα της άλλα δείχνει.

Ο Ιστορικός, Όλυμπος, μπορεί να είναι εκτός κυπέλλου, αλλά είναι πολύ συγκροτημένος, με εξαιρετική οργάνωση και έτοιμος να κάνει το παραπάνω βήμα, σε ένα πρωτάθλημα που και η Ολυμπιάδα έδειξε πως θα είναι ισάξια με τους άλλους διεκδικήτρια. Δεν είναι γρήγορα συμπεράσματα μόλις με τα ματς της πρεμιέρας, αλλά επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, υπάρχει δείγμα. Θεωρούμε ότι ως το τέλος του α΄ γύρου θα έχει ξεκαθαρίσει ποιες από τις πέντε ομάδες φαβορί τώρα (ΑΕΛ, Όμυμπος, ΟΦΑΜ, Ολυμπιάδα, Θιναλιακός), θα συνεχίσουν να κυνηγάνε τον τίτλο.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα Τετάρτη 9 Οκτώβρη στις 6μ.μ. θα διεξαχθεί ο αγώνας της 1ης αγωνιστικής για την Β΄ κατηγορία της ΕΠΣΚ ανάμεσα στην Ομόνοια και τον Ηρακλή Αγ. Δέκα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια