Παρασκευή 18.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μάγεψε ο Χρ. Μουζακίτης με τη φανέλα του Ολυμπιακού

SPORTSTHERAPY.GR
ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ
01 Οκτωβρίου 2024 / 18:05
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Όλες οι κριτικές ήταν διθυραμβικές για τον νεαρό Χρήστο

ΑΘΗΝΑ. Ο 17χρονος Κερκυραίος (από τους Αυλιώτες) μέσος Χρήστος Μουζακίτης ο οποίος με τον Ολυμπιακό Πειραιώς κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης με την Κ19, έγινε «άντρας», του δόθηκε η δυνατότητα να φορέσει τη φανέλα βασικού του Ολυμπιακού στο ματς της ανδρικής ομάδας με τον Ατρόμητο Περιστερίου την Κυριακή (29/9) και μάγεψε με την απόδοσή του.

Ο απίστευτος Κερκυραίος μέσος, που μεγάλωσε στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού (από 9 ετών), ξεχώρισε πέρσι με την Κ19, το καλοκαίρι ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού Μεντιλίμπαρ τον πήρε στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας, τον χρησιμοποίησε σε πολλά φιλικά ματς, ήταν εξαιρετικός και την περασμένη Κυριακή του εμπιστεύτηκε τη φανέλα του βασικού και δικαιώθηκε.

Όλες οι κριτικές ήταν διθυραμβικές για τον νεαρό Χρήστο, θεωρήθηκε ο καλύτερος παίκτης της ομάδας στο ματς αυτό (σε γκάλοπ μεταξύ των φίλων του Ολυμπιακού) πήρε 858 ψήφους με 2ο τον βραζιλιάνο Ροντνέι που πήρε 227. Αυτή η τεράστια διαφορά δείχνει το πώς τον είδε ο κόσμος, αλλά κατά γενική ομολογία ήταν εντυπωσιακός, αυτό αναφέρθηκε σε όλες τις αθλητικές τηλεοπτικές εκπομπές, στα sites στις εφημερίδες, παντού.

Επειδή υπάρχουν και τα στατιστικά που λένε την αλήθεια, ο νεαρός Κερκυραίος που έπαιξε όλο το ματς, ήταν ο κορυφαίος στις πάσες με 48 πετυχημένες μεταβιβάσεις στις 55, δύσκολα, σε ένα build up, η μπάλα δεν περνούσε από τα πόδια του. Επίσης είχε ασίστ στο 2ο γκολ που πέτυχε ο ΕΛ Κααμπί, ενώ κινήθηκε παντού στη μεσαία γραμμή, βοήθησε και ανασταλτικά, είχε επτά ανακτήσεις κατοχής, επίσης μία από τις μεγάλες επιδόσεις του παιχνιδιού. Είχε δηλαδή τον ρόλο του box to box, τελείωσε δε το ματς με 69 ενέργειες με την μπάλα, δεύτερη καλύτερη επίδοση στον αγώνα.

Μάλιστα σε δηλώσεις του μετά το ματς ανέφερε ότι ήταν όλα αυτά τα χρόνια που είναι στον Ολυμπιακό, το όνειρο του να παίξει στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και μπροστά σε τόσο κόσμο. Αν βοηθηθεί από τον προπονητή και μείνει προσγειωμένος, τότε το μέλλον του θα είναι λαμπρό, η φανέλα της Εθνικής ανδρών τον περιμένει (είναι διεθνής στις μικρότερες κατηγορίες), όπως επίσης και καλά συμβόλαια. Να σημειώσουμε ότι είναι επαγγελματίας στον Ολυμπιακό.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια