Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρεμιέρα με ντέρμπι στο Κύπελλο της ΕΠΣΚ «Λ. Γεωργακόπουλος»

Από τον περσινό τελικό κυπέλλου ανάμεσα σε ΟΦΑΜ και ΑΕ Λεκίμμης ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
27 Σεπτεμβρίου 2024 / 17:23
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Οι αγώνες είναι μονοί, σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και πέναλτι.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανοίγει η αυλαία των επίσημων αγώνων της ΕΠΣΚ, με τη διεξαγωγή το Σαββατοκύριακο της 1ης φάσης του κυπέλλου «Λάμπρος Γεωργακόπουλος», όπως ονομάστηκε φέτος, προς τιμήν ενός ανθρώπου με πολύ μεγάλη προσφορά στο ποδόσφαιρο του νησιού μας.

Έχουμε μάλιστα ξεκίνημα με ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι, αφού στο γήπεδο των Νυμφών, που θα χρησιμοποιήσει ο Θιναλιακός σαν έδρα, η ομάδα της Αχαράβης θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Ιστορικό Όλυμπο, την ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις του τροπαίου.

Από κει και πέρα υπάρχουν αρκετά παιγνίδια με αντιπάλους ομάδες της Α΄ κατηγορίας της Ένωσης και θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ ως συνήθως το κύπελλο επιφυλάσσει εκπλήξεις και θα περιμένουμε να δούμε τις φετινές.

Η Ένωση ήταν προβληματισμένη γιατί δεν ήταν όλα τα γήπεδα που θα γίνουν οι αγώνες αδειοδοτημένα και έκανε μεγάλη προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα, μάλιστα σε περίπτωση που κάποιο δεν είχε την απαιτούμενη άδεια δεν θα διεξαγόταν ο αγώνας.

Με βάση την προκήρυξη οι αγώνες είναι μονοί, σε περίπτωση ισόπαλους αποτελέσματος θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και αν χρειαστεί και θα ακολουθήσει και η διαδικασία των πέναλτι. Να σημειώσουμε ότι δεν ορίστηκε το ματς Δίας Κασσιόπης – Αστέρας Πετριτή, επειδή η φιλοξενούμενη ομάδα έχει υποχρέωση για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, το ματς θα οριστεί αργότερα.

 

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου ώρα 16.00

Εθνικός Περουλάδων – ΑΕ Λευκίμμης

Κρόνος Αργυράδων – Αχιλλέας Νυμφών

ΑΕ Καναλίων/ΑΟ Λιαπάδων –Ατρόμητος Στρογγυλής

ΠΑΟ Κορακιάνας – Κεραυνός Αγ. Νικολάου

Θιναλιακός Β΄ - ΠΑΟ Σφακιανάκης Α

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

13.30 ΠΑΟ Σφακιανάκης Β – ΑΟ Παξοί

16.00 Θιναλιακός Α – Όλυμπος

15.30 Μ. Αλέξανδρος/ΠΕΚΑ – Αναγέννηση Περιβολίου

16.00 Ολυμπιάδα – Ηρακλής Σφακερών

 17.00 Βολίδα – Μπενίτσες

16.00 Οδυσσέας Αυλιωτών – Ηρακλής Αγ. Δέκα

**Ο αγώνας ΠΑΟΣ Β – ΑΟ Παξοί θα γίνει στο γηπ. Περιβολίου

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια