Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκρίθηκαν από τη Γ.Σ. της ΕΠΟ οι τροποποιήσεις στο καταστατικό

ΦΩΤΟ@ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
26 Σεπτεμβρίου 2024 / 17:32
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

 Για την ΕΠΣ Κέρκυρας ψήφισε θετικά ο πρόεδρος κ. Χρ. Χυτήρης.

ΑΘΗΝΑ. Το πρωί της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου σε ξενοδοχείο της Αθήνας έγινε έκτακτη Γ.Σ. της ΕΠΟ ώστε να γίνουν τροποποιήσεις στο καταστατικό της. Εύκολα με θετικές 61 ψήφους, εγκρίθηκαν ενώ λευκό ψήφισαν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, εγώ δεν υπήρξε αρνητική ψήφος.

Ένα πολύ σοβαρό θέμα που απασχόλησε ήταν να υπάρξει τρόπος αμοιβής του Προέδρου, αφού για να μπορέσει να εκτελέσει τα καθήκοντα του χρειάζεται να καταναλώσει πολύ χρόνο που δεν του επιτρέπει να εργάζεται, ώστε να συντηρεί την οικογένειά του και ο νυν πρόεδρος κ. Γκαγκάτσης είχε τονίσει σε τηλεοπτική εκπομπή πως θα παραιτηθεί αν δεν αμείβεται γιατί πρέπει να συντηρήσει την οικογένειά του.

Στις τροποποιήσεις που έγιναν, η θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή και οι εξουσίες που την συνόδευαν καταργείται και επανέρχεται στα δεδομένα προ του 2021, όπου υπήρχε απλά ένας Εκτελεστικός Γραμματέας με περιορισμένες αρμοδιότητες. Όπως τόνισε ο κ. Μ. Γκαγκάτσης: «για το θέμα της αμοιβής απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, για την οποία είμαστε σε συνεννόηση με το Υπουργείο».

Από τις άλλες τροποποιήσει σημαντική αυτή που αφορούσε την Ένωση Προπονητών, που θα έχει πλέον δύο ψήφους στις Γ.Σ., σε αυτό αντέδρασαν τρεις ΕΠΣ, των Αθηνών, της Δυτικής Αττικής και της Ανατολικής Αττικής, μίλησαν για «φιλοσοφία διακρίσεων». Για την ΕΠΣ Κέρκυρας ψήφισε θετικά ο πρόεδρος κ. Χρ. Χυτήρης.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια