Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Ορέστης Κούρκουλος-Κουσουνής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής Εφήβων-Νεανίδων

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
25 Σεπτεμβρίου 2024 / 11:35

Ο Ορέστης ασχολείται με το Αεροβόλο Πιστόλι από 14 χρονών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής Εφήβων-Νεανίδων που θα διεξαχθεί στη Λίμα στο Περού από 27 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου 2024,  εξασφάλισε ο Ορέστης  Κούρκουλος-Κουσουνής, αθλητής του Ομίλου Φίλων Σκοποβολής Κέρκυρας (Ο.Φ.Σ.Κ.).

Ο εικοσάχρονος σκοπευτής κέρδισε επάξια μια θέση στην Εθνική Ομάδα Σκοποβολής στο αγώνισμα «Αεροβόλο Πιστόλι 10μ», με επίδοση 565/600 (δεύτερη καλύτερη επίδοση), έπειτα από μια εξαιρετική αγωνιστική χρονιά (4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και 1η θέση σε δύο «Αγώνες Επιλέκτων»).

Ο Ορέστης ασχολείται με το Αεροβόλο Πιστόλι από 14 χρονών. Η σκληρή προπόνηση, η επιμονή του και η αγάπη για το άθλημα τον βοήθησαν να διακριθεί σε διασυλλογικούς αγώνες και σε πανελλήνια πρωταθλήματα. Το 2020 σε ηλικία 16 ετών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων, μια σημαντική επιτυχία που μοριοδότησε την εισαγωγή του στο τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σήμερα μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Κέρκυρας και Ιωαννίνων και με την καθοδήγηση του προπονητή του Γεώργιου Κοσκινά προετοιμάζεται να εκπροσωπήσει την χώρα μας στην πρώτη του διεθνή συμμετοχή, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι αθλητές του Ομίλου Φίλων Σκοποβολής Κέρκυρας  συγχαίρουμε τον Ορέστη και του ευχόμαστε να επιτύχει τους στόχους του, εντός και εκτός σταδίων! 

ΦΩΤΟ@ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ