Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λύγισε στο τέλος ο Αστέρας και έχασε 3-1 στη Ζάκυνθο

ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ
22 Σεπτεμβρίου 2024 / 13:48
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η πολύ νεανική Κερκυραϊκή ομάδα, με εξαιρετική αμυντική λειτουργία είχε περιορίσει τον αντίπαλο και δέχθηκε μόλις μια φάση στο α΄ μέρος, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να προηγηθεί.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, ο Αστέρας αγωνίστηκε το πρωί της Κυριακής στη Ζάκυνθο απέναντι στην ομώνυμη ομάδα. Η ομάδα του Πετριτή άντεξε 68΄ λεπτά, στάθηκε εξαιρετικά απέναντι στην τοπική ομάδα, αλλά έφτανε ένα οκτάλεπτο να γκρεμιστούν όλα, αφού δέχθηκε τρία τέρματα και έχασε το ματς με 3-1. 

Η πολύ νεανική Κερκυραϊκή ομάδα, με εξαιρετική αμυντική λειτουργία είχε περιορίσει τον αντίπαλο και δέχθηκε μόλις μια φάση στο α΄ μέρος, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να προηγηθεί.  Η Ζάκυνθος δεν μπορούσε να απειλήσει ιδιαίτερα, αλλά ένα πέναλτι στο 68΄ που δόθηκε και με αυτό έγινε το 1-0, άλλαξε όλη τη μορφή του ματς, ο Αστέρας κάπου έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του και δέχθηκε σε διάστημα οκτώ λεπτών άλλα δυο τέρματα και εκεί τελείωσε ουσιαστικά το ματς.

Μένει η καλή εικόνα του Αστέρα, η μαχητικότητα και η προσπάθεια να πάρει κάτι από το ματς αυτό, ξεκίνημα είναι όμως, μια ήττα στη Ζάκυνθο από μια ομάδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο δεν είναι καταστροφή. 

Φάσεις και γκολ

Στο 18΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα όταν ο Ρούσης έβγαλε σέντρα αλλά ο Αράθυμος από κοντά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ!

Στο 37΄είχαμε δοκάρι για τη Ζάκυνθο, σε κεφαλιά του Μακρή, μετά από σέντρα του Σούρμπη.

Στο 64΄ένα σουτ του Σίλβα εύκολα απέκρουσε ο Αράθυμος.

Στο 68΄δόθηκε πέναλτι σε βάρος του Αστέρα, είδε χέρι του Ζίλα ο διαιτητής, το αξιοποίησε Μακρής για το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γουσέτης από κοντά κάνει το 2-0 και στο 76΄ ο Μακρής ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στο 86΄ο Αλ. Μουζακίτης πέτυχε ένα εξαιρετικό τέρμα για να μειώσει σε 3-1 που ήταν και τελικό σκορ.

Διαιτητής: Ν. Χρονάς  με βοηθούς τους Σπυρόπουλο, Μπαλαρούτσο (ΕΠΣ Αχαΐας).

ΑΠΣ Ζάκυνθος: (Στ. Kαραμαλίκης) Μπαλαούρας, Παρασκεύοπουλος (60΄ Καραγιάννης), Λιβέρης, Μούστα, Σούρμπης (77΄ Νικολίτσας), Ανανιάδης (60΄ Αγγελούλης), Γουσέτης (77΄Μεταξάς) , Μακρής, Νικολακόπουλος, Σίλβα, Παπανικόπουλος.

Αστέρας Πετριτή : (Παν.Κορομπόκης) Τζαφέστας, Ξεπαπαδάκης Απ., Ζίλο, Ζεϊμπέκης (88΄ Ματζώρης), Ρουμελίωτης, Κρητικός Ν., Τσιάβος, Κρητικός Αγγ., Ρούσης (88΄ Λούβρος), Γκρεμπερσιώτης, Αράθυμος (56΄ Μουζακίτης Αλ.).

ΦΩΤΟ@ Ioniansports.gr

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια