Πέμπτη 19.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠΙΝ και Δήμος καθησύχασαν την Σακοράφα, που έφυγε αισιόδοξη

ΦΩΤΟ@ΣΠ. ΠΙΚΟΥΛΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΓΑΣ
16 Σεπτεμβρίου 2024 / 17:58
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η διαφωνία με τη διοίκηση του ΕΑΚΚ, για το ποιος έχει την υποχρέωση να προμηθεύει όργανα για τον στίβο δεν κατέληξε κάπου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο νησί βρέθηκε για μια ακόμα φορά, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα, την παλαιότερης και μεγαλύτερης αθλητικής Ομοσπονδίας της χώρας. Μια γυναίκα που έχει βιώσει τον αθλητισμό και τον στίβο, παλιά ακοντίστρια, μάλιστα υπήρξε κάτοχος και του παγκοσμίου ρεκόρ γυναικών με 74,20μ., ενώ είχε στην αθλητική της καριέρα πολλές διακρίσεις.

Τα προβλήματα που ταλανίζουν τον στίβο σε σχέση με τις άθλιες εγκαταστάσεις ήταν το θέμα της επίσκεψης, όπως και οι εκλογές στον ΣΕΓΑΣ που θα γίνουν. Στο πρόγραμμα της περιελάμβανε επισκέψεις τόσο στην Περιφέρεια όσο και στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, αλλά και συνάντηση με την ΕΔ/ΕΑΚΚ και τα σωματεία.

Η κα Σακοράφα ενημέρωσε στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε ότι συνάντησε τον κ. Μάμαλο (αντιπεριφερειάρχη) και τον κ. Αρμενιάκο υπεύθυνο αθλητισμού της ΠΙΝ, αλλά και τον Δήμαρχο Κεντ. Κέρκυρας κ. Στ. Πουλημένο και συζήτησε τα θέματα των υποδομών. Τόνισε ότι έγιναν σε πολύ καλό κλίμα κατανόησης, ότι γνώριζαν τα προβλήματα και ήταν πολύ θετικοί στο να βοηθήσουν στο κομμάτι αυτό, ενώ τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη πως θα υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους, που έχουν να κάνουν με τις αθλητικές υποδομές.

Όταν πιέστηκε να αναφέρει τι ακριβώς «υποσχέθηκαν» ΠΙΝ και Δήμος Κεντ. Κέρκυρας, απάντησε το αυτονόητο, ότι για το θέμα δεν μπορεί η ίδια να αναφερθεί, θα τα ανακοινώσουν η Περιφέρεια και ο Δήμος.

Στη συζήτηση που έγινε με την ΕΔ/ΕΑΚΚ όλοι συμφώνησαν για τα τεράστια προβλήματα που έχει ο χώρος που αθλούνται τα παιδιά του στίβου, μάλιστα από την πλευρά του ΣΕΓΑΣ ζητήθηκε έστω ένα κοντέινερ να μπορούν να βάλουν οι αθλητές τα όργανά τους, αλλά και στοιχειωδώς ένας πρόχειρα έστω κατασκευασμένος χώρος για να μπουν κάποια όργανα ενδυνάμωσης. Οι άνθρωποι της ΕΔ ανέφεραν ότι το γήπεδο είναι πολύ παλιό δεν διαθέτει χώρους και παρά την θέλησή τους, αδυνατούν να κάνουν κάτι. Μάλιστα επικέντρωσαν τις προσπάθειές τους στα μικρά προβλήματα της καθημερινότητας, αφού όπως είπαν με τη μικρή χρηματοδότηση που δίνεται, δεν έχουν δυνατότητα να κάνουν κάτι περισσότερο.

Φάνηκε όμως και η έλλειψη γνώσεων γύρω από τις υποχρεώσεις που έχει η ΓΓΑ για το ΕΑΚΚ, όταν έγινε αναφορά στα όργανα που πρέπει να παρέχει σε ομάδες και αθλητές με την κα Σακοράφα να τους εξηγεί: «τα ΕΑΚΚ, αλλά και τα Δημοτικά στάδια, έχουν υποχρέωση να έχουν τα απαραίτητα όργανα για τους αθλητές, τα οποία είναι περιουσία τους, τα δίνουν προς χρήση και τα παίρνουν πίσω, όπως λέει και ο νόμος. Δεν δύναται ο ΣΕΓΑΣ να καλύπτει αυτή την ανάγκη, λόγω της χαμηλής χρηματοδότησης». Μάλιστα στην προσπάθεια των ανθρώπων της ΕΔ να πείσουν ότι δεν είναι υποχρέωσή τους να φροντίσουν να υπάρχουν όργανα, η κα Σακοράφα τους ζήτησε να πιστέψουν αυτά που είπε, ξέρει πολύ καλά το θέμα, άλλωστε έχει εμπειρία, από την μακρά κοινοβουλευτική θητεία της.

Φαίνεται ότι δεν κατάλαβαν και σε ερώτηση μέλους της ΕΔ αν πρέπει να έχει για να καλύψει π.χ. με μπάλες το μπάσκετ ή με «σανίδες» το κολυμβητήριο, η κα Σακοράφα προσπάθησε να τους δώσει να καταλάβουν ότι είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα, για το στίβο επανέλαβε ότι τα όργανα για προπονήσεις και αγώνες, πρέπει να τα παρέχει η ΓΓΑ και κατ΄ επέκταση το ΕΑΚ.

Στο τέλος ζήτησε από την ΕΔ να βοηθήσει τα παιδιά γιατί ξεκινάει η προπονητική προετοιμασία για να υπάρχει μια αγωνιστική χρονιά καλύτερη, να μην χάσουν τη χρονιά τα παιδιά, ο χρόνος στον αθλητισμό είναι πάρα πολύ μικρός και πολύτιμος για τη ζωή τους και μια χαμένη προετοιμασία ή ένας τραυματισμός, αφαιρεί στον αθλητή αυτό που δικαιούται, θα του λείψει από την αθλητική του ζωή.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια