Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι κόντρες που δεν βοηθούν τον αθλητισμό του νησιού

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΡΙΚΕΤ
13 Σεπτεμβρίου 2024 / 17:30
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Την Τετάρτη στις εκλογές στην Ομοσπονδία Κρίκετ αποκλείστηκε η υποψηφιότητα του πρώην προέδρου κ. Ι Νικήτα και η ΕΛΟΚ δικαιολόγησε την απόφασή της αυτή, λόγω κωλύματος του υποψηφίου, με τον νυν πρόεδρο της ΓΕΚ να διαμαρτύρεται!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είμαστε ουσιαστικά ένα μικρό νησί και στο χώρο του αθλητισμού γνωρίζει ο ένας τον άλλον. Εκτιμούμε πως όσοι ασχολούνται πρέπει να βάζουν σε προτεραιότητα το καλό του συνόλου, το καλό του αθλητισμού της Κέρκυρας και όχι προσωπικά συμφέροντα ή τάσεις εκδίκησης. Αυτό το αναφέρω γιατί είχαμε γεγονότα την Τετάρτη στην Ελληνική Ομοσπονδία του Κρίκετ όπου διεξήχθησαν οι εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Στο κρίκετ ουσιαστικά υπάρχει μια χούφτα ομάδων και μια χούφτα παραγόντων και ω του θαύματος βρίσκουν τον τρόπο να έρχονται αντιμέτωποι και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που φτάσανε στις δικαστικές αίθουσες για να λύσουν τις διαφορές τους. Την Τετάρτη στις εκλογές στην Ομοσπονδία Κρίκετ αποκλείστηκε η υποψηφιότητα του πρώην προέδρου κ. Ι Νικήτα και η ΕΛΟΚ δικαιολόγησε την απόφασή της αυτή, λόγω κωλύματος του υποψηφίου, με τον νυν πρόεδρο της ΓΕΚ να διαμαρτύρεται, γιατί δεν του έδωσαν το δικαίωμα ούτε να ψηφίσει (το κώλυμα ίσχυε και για την υποψηφιότητα και για την εκπροσώπηση του σωματείου), να καλείται η αστυνομία για να κάνει κάποιες διαπιστώσεις έξω από τα γραφεία, ενώ υπήρχε σεκιούριτι που δεν του επέτρεψε την είσοδο στην αίθουσα (σεκιούριτι υπήρξε και παλιότερα σε εκλογές της ΕΛΟΚ, δεν ήταν η πρώτη φορά).

Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες, απλά θα επισημάνουμε ότι πριν λίγες μέρες (αρχές Σεπτέμβρη) βρέθηκε το Δ.Σ. της ΕΛΟΚ στα δικαστήρια κατηγορούμενο από την πλευρά του τέως προέδρου, σε μια από τις «κόντρες» που υπάρχουν, με αφορμή την έκδοση κάποιων δελτίων αθλητών.

Για το γεγονός που συνέβη υπάρχει ανάρτηση (από την σύζυγο του κ. Νικήτα) για λύση του θέματος στα δικαστήρια, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο λόγος ανήκει στη δικαιοσύνη, η οποία καλείται να αποφανθεί σχετικά με τη νομιμότητα του αποκλεισμού των δύο υποψηφίων της ΓΕΚ, καθώς και να εξετάσει την εγκυρότητα των εκλογών». Να σημειώσουμε ότι η κα Αλτάνη έχει σχέση με το άθλημα, είναι πρόεδρος του σωματείου κρίκετ «Το Δέκαθλο».

Έχουμε μια αντιπαράθεση από τις δυο πλευρές που η κάθε μια υποστηρίζει τις θέσεις της και το γεγονός ότι έχουν βρεθεί αντιμέτωπες στα δικαστήρια. Λυπηρό, έστω και αν υπάρχουν πικρίες, κάποτε ήταν ενωμένοι και φτάσαμε στο άλλο άκρο. Κύριοι, άσχετα με το πιο έχει δίκιο, βρείτε τα, η Ιστορία 200 ετών που έχει το κρίκετ στο νησί και στη χώρα μας δεν μπορεί να «σέρνεται» στα δικαστήρια.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια