Πέμπτη 19.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι ομάδες που θα παίξουν σε πρωτάθλημα και κύπελλο της ΕΠΣΚ

Από τον τελικό κυπέλλου 2024, ανάμεσα σε ΑΕ Λευκίμμης και ΟΦΑΜ, με τις δυο ομάδες να είναι «αντίπαλες» στην Α΄ΕΠΣΚ φέτος και ίσως και στο κύπελλο ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ
ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
13 Σεπτεμβρίου 2024 / 16:53
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Οι 31 ομάδες που θα πάρουν μέρος είναι 14 για την Α΄ κατηγορία και 17 για την Β΄ κατηγορία.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΕΠΣ Κέρκυρας δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμη τη λίστα των ομάδων που θα πάρουν μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα, πιθανόν γιατί υπάρχουν πιθανόν κάποιες εκκρεμότητες. Με δεδομένο ότι Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη ήταν και η καταληκτική ημερομηνία για να σταλούν από τα σωματεία τα απαραίτητα έγγραφα στο μητρώο της ΓΓΑ για να έχουν την ειδική αθλητική αναγνώριση, σωστά περιμένει μήπως έστω και ένα σωματείο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία. Αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα μπορεί να μπει και στην κλήρωση που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Συνδέσμου Διαιτητών στο ΕΑΚΚ.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι οι 31 ομάδες που θα πάρουν μέρος (αυτό τον αριθμό έδωσε η Ένωση σε ανακοίνωσή της δυο μέρες πριν, χωρίς να τις αναφέρει), είναι 14 για την Α΄ κατηγορία και 17 για την Β΄ κατηγορία. Υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες, όπως η συμμετοχή της ΑΕ Λευκίμμης που υποβιβάστηκε από την Γ΄ Εθνική και μετά από επτά (7) χρόνια θα παίξει στο τοπικό πρωτάθλημα, η μη κάθοδος του ΑΟ Κέρκυρα στην Α΄, αλλά και η επιλογή του Οδυσσέα Αυλιωτών που παρ΄ ότι κέρδισε την άνοδο και είχε δικαίωμα συμμετοχής στην Α΄ κατηγορία δήλωσε να αγωνιστεί στην Β΄.

Μάλιστα στην Β΄ κατηγορία θα έχουμε τέσσερις ομάδες που θα συμμετάσχουν και στην Α΄ κατηγορία, στην περίπτωση αυτή πρέπει να δώσουν λίστες των ποδοσφαιριστών για κάθε μια από τις δυο ομάδες, με δικαίωμα 5 παίκτες από κάθε λίστα να έχουν δικαίωμα συμμετοχής και στις δυο ομάδες.

 

Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή, δεν είναι η επίσημη θέση της ΕΠΣΚ, αλλά σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες και είναι:

 

Α΄ κατηγορία ΕΠΣΚ (14 ομάδες)

ΑΕ Λευκίμμης, Αναγέννηση Περιβολίου, Όλυμπος, ΟΦΑΜ, Θιναλιακός, Μπενίτσες, Ολυμπιάδα Καρουσάδων, Κεραυνός Αγ. Νικολάου, Αχιλλέας Νυμφών, ΠΑΟ Σφακιανάκης, Κρόνος Αργυράδων, ΑΟ Παξοί, Φοίνικες, Ηρακλής Σφακερών

Β΄ κατηγορία ΕΠΣΚ (17 ομάδες)

Οδυσσέας Αυλιωτών, ΑΕ Φαιάκων, Βολίδα, Εθνικός Περουλάδων, Ηρακλής Αγ. Δέκα, Μ. Αλέξανδρος-ΠΕΚΑ, ΑΟ Κάβος, Αστέρας Σπαρτύλα, Δίας Κασσιόπης, Ατρόμητος Στρογγυλής, ΠΑΟ Κορακιάνας, Ομόνοια, Όλυμπος Β΄, Θιναλιακός Β΄, ΠΑΟ Σφακιανάκης Β΄, Φοίνικες Β΄ και Βασιλάτικα(;;;)

Για το κύπελλο της ΕΠΣΚ υποχρεωτικά θα πάρουν μέρος όλες οι ομάδες από την Α΄ κατηγορία με βάση την προκήρυξη, ενώ από την Β΄ που είναι προαιρετική η συμμετοχή 7 ομάδες, σύνολο 24. Οι πληροφορίες λένε ότι δεν δήλωσαν συμμετοχή από την Β΄ ΕΠΣΚ οι ομάδες: Όλυμπος Β΄, ΑΕ Φαίακων, ΑΟ Κάβος, Αστέρας Σπαρτύλα, Δίας Κασσιόπης, Ομόνοια και Βασιλάτικα.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια