Πέμπτη 19.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με 31 σωματεία η κλήρωση των τοπικών πρωταθλημάτων 18/9

Από το περσινό ντέρμπι της Α΄ΕΠΣΚ, Όλυμπος - Αναγέννηση Περιβολίου ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΛΗΡΩΣΗ
12 Σεπτεμβρίου 2024 / 17:22
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18/09/2024 στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας στις 7:00 μμ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ένωση επίσημα πλέον ενημέρωσε για τις ομάδες που θα πάρουν μέρος φέτος στα τοπικά πρωταθλήματα και είναι συνολικά 31 στις δυο κατηγορίες. Σίγουρα η απουσία του ΑΟ Κέρκυρα θα είναι αισθητή, αλλά αλλάζουν οι καταστάσεις, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Κέρκυρα της εγκατάλειψης των αθλητικών υποδομών και της οικονομικής αδυναμίας συντήρησης μιας ομάδας, παίζει σημαντικό ρόλο.

Η οικονομική αδυναμία οφείλεται σε διάφορους λόγους, όπως η λάθος αντιμετώπιση κάποιων παραγόντων που δίνουν «τρελά» χρήματα σε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές για να ενισχύσουν τις ομάδες τους, η υποχρέωση διπλωματούχου προπονητή που στοιχίζει, κυρίως όμως η έλλειψη γηπέδων που θα ήταν δέκτες εκατοντάδων παιδιών για να παίξουν ποδόσφαιρο και έχουν στραφεί σε άλλα αθλήματα, με τον «βασιλιά των σπορ» να μην είναι στην Κέρκυρα προτεραιότητα.

Παρ, όλα αυτά θα έχουμε 14 ομάδες στην Α΄ ΕΠΣΚ και 17 στην Β΄ με την εξής διαφορά. Σε Α΄ και Β΄ΕΠΣΚ θα έχουν διπλή εκπροσώπηση τέσσερις ομάδες. Ο ΠΑΟ Σφακιανάκης, οι Φοίνικες, ο Θιναλιακός (η 2η ομάδα ουσιαστικά θα παίξει το ρόλο της ΓΕΘ) και ο ιστορικός Όλυμπος (η 2η ομάδα του είναι ουσιαστικά η Θύελλα). Στο Κύπελλο θα συμμετέχουν εικοσιτέσσερα (24) σωματεία.

Η Ένωση που καλώς περίμενε ως την τελευταία στιγμή κάποιες ομάδες που πάλευαν να «τακτοποιηθούν» για να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα, όρισε την κλήρωση για την ερχόμενη Τετάρτη (18/9), αφού ως Παρασκευή 13/9 τα σωματεία θα πρέπει να έχουν στείλει στο μητρώο της ΓΓΑ τα απαραίτητα έγγραφα για να συνεχίσουν να έχουν την ειδική αθλητική αναγνώριση που τους δίνει δικαίωμα συμμετοχής στα επίσημα ματς. Θεωρούμε ότι όλα τα σωματεία θα έχουν τελειώσει με το θέμα αυτό και δεν θα χρειαστεί κάποιο να αποβληθεί από τα πρωταθλήματα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια