Πέμπτη 19.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υποδομές και χρέη εκατομμυρίων «φρενάρουν» τον ΑΟ Κέρκυρα

Η ομάδα του ΑΟ Κέρκυρα της περασμένης σεζόν, στο βοηθητικό γήπεδο στον Πλάντραφο ΦΩΤΟ@ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ/ΕΠΣΚ
12 Σεπτεμβρίου 2024 / 17:11
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν δεν ήταν τέτοιες που θα βοηθούσαν τον ΑΟ Κέρκυρα να κάνει το παραπάνω βήμα και θεωρούμε ότι δικαιολογημένα μπήκε φρένο!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχουν ακουστεί πολλά για την μη κάθοδο του ΑΟ Κέρκυρα στο φετινό πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΚ, ενώ στο διαδίκτυο πλήθος αναρτήσεων αναφέρεται στο θέμα αυτό, κάποιες από τις οποίες θα τις χαρακτήριζα «τραβηγμένες» απλά γιατί ο κόσμος για να κρίνει (κυρίως αρνητικά) πρέπει να ξέρει και τα γεγονότα, τους λόγους που ο ΑΟ Κέρκυρα ΔΕΝ δηλώθηκε να συμμετάσχει φέτος στο πρωτάθλημα.

Οριστικοποιήθηκε το γεγονός, μετά την ανακοίνωση της Ένωσης για τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα, ότι ο ΑΟ Κέρκυρα δεν θα είναι ανάμεσά τους. Εύκολα ο καθένας μπορεί να κάνει κριτική, αλλά όσο αφορά τον ΑΟ Κέρκυρα πρέπει να γνωρίζουν ότι μετά από την διάλυση της ΠΑΕ, είναι χρεωμένο στην ΑΑΔΕ το ΑΦΜ με δέκα (10) σχεδόν εκατομμύρια ευρώ (εφορία και ασφαλιστικές εισφορές), ενώ υπάρχουν και μεγάλα χρέη προς ποδοσφαιριστές (τεράστιο αγκάθι αυτό) που δεν ξέρουμε αν είναι 3,5 ή περισσότερα εκατομμύρια και αυτά την ακολουθούν με ότι αυτό συνεπάγεται.

Καλό είναι να ξέρει ο κόσμος τις σκέψεις των ανθρώπων του Δ.Σ., για τα γεγονότα, κάναμε μια επαφή με τον πρόεδρο κ. Γ. Κολυτά και τον γραμματέα κ. Δ. Μπορτς, ώστε να μάθουμε τους πραγματικούς λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Αρχικά μας είπαν ότι θα δοθεί μια συνέντευξη τύπου για να ειπωθούν πολλά ώστε να ξέρει ο κόσμος (με στοιχεία) ότι έχει συμβεί και περιορίστηκαν σε λίγα στοιχεία που αναφέρουμε παρακάτω. Μας είπαν ότι «το όραμα» για την ομάδα ήταν να δυναμώσει δημιουργώντας σωστές βάσεις που θα εξασφάλιζαν και το μέλλον της και πρόθεση υπήρχε ώστε να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα και έγιναν οι κινήσεις γι αυτό. Ξέρουμε ότι για να μπορέσει ο ΑΟ Κέρκυρα να πάει ψηλά, χρειάζεται εγκαταστάσεις, ακαδημίες, αλλά και «χρηματοδότη-ες» ώστε αυτή η ομάδα να ξεφύγει από τα τοπικά πρωταθλήματα. Βρέθηκε άνθρωπος του ποδοσφαίρου με γνώσεις και σχέδιο, για να υλοποιήσει «το όραμα», με στόχο η ομάδα να φτάσει ως την Α΄ Εθνική. Φυσικά ενημερώθηκε για την έλλειψη των εγκαταστάσεων (η παραδοσιακή έδρα του ΑΟ Κέρκυρα το Εθνικό στάδιο, είναι κλειστό ΔΕΝ λειτουργεί), αλλά και για το τεράστιο χρέος της ομάδας και λογικό είναι να διστάσει να κάνει αυτό το βήμα για τώρα τουλάχιστον. Έγινε επαφή με άλλη ομάδα (ΠΑΟΣ) να υπάρξει συνεργασία σε όλους τους τομείς και ήταν σε καλό δρόμο, η ομάδα θα κατέβαινε στο πρωτάθλημα, αλλά «χάλασε» η συμφωνία. Να σημειώσουμε ότι είχε γίνει συνάντηση και με τον αρχηγό της ομάδας, ο οποίος ενημερώθηκε ότι το Δ.Σ. έχει σκοπό να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, αλλά οι ποδοσφαιριστές… πολύ ενωρίς άρχισαν να φεύγουν προς άλλες ομάδες. Παράλληλα έγιναν επαφές με τον Δήμο, για να παραχωρηθεί ο Πλάντραφος (το γήπεδο που φτιάχτηκε για βοηθητικό του ΑΟ Κέρκυρα), για να έχει μια δική του εγκατάσταση.

Οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν δεν ήταν τέτοιες που θα βοηθούσαν τον ΑΟ Κέρκυρα να κάνει το παραπάνω βήμα και θεωρούμε ότι δικαιολογημένα μπήκε φρένο, για φέτος, δεν είχε νόημα να έχει συνέχεια να λιμνάζουσα κατάσταση που δεν οδηγούσε πουθενά.

Οι φίλοι του ΑΟ Κέρκυρα ονειρεύονται μια ομάδα στο τοπικό; Γιατί χωρίς σχεδιασμό και χρήματα δεν πας παραπέρα. Δεν μπορείς σαν ΑΟ Κέρκυρα απλά να βολοδέρνεις… ή κάνεις το παραπάνω βήμα ή σταματάς μέχρι να είσαι έτοιμος για το άλμα. Αυτή η φιλοσοφία του Δ.Σ. είναι απόλυτα λογική, όποιος έχει διοικήσει σωματείο με τέτοια δυναμική καταλαβαίνει.

Αυτοί που φωνάζουν γιατί δεν μπήκαν στο συμβούλιο να βοηθήσουν; Γνώριζαν για τις εκλογές, για τη δυνατότητα τους να είναι υποψήφιοι και να αναλάβουν αν ήθελαν την ομάδα. Με εγγεγραμμένα μέλη 300, μόλις 45 βρέθηκαν την ημέρα των εκλογών και ψήφισαν, αυτοί που κάνουν εκ του ασφαλούς και κατόπιν εορτής κριτική που ήταν;

Περιμένουμε την συνέντευξη τύπου του Δ.Σ. όπου με στοιχεία και ντοκουμέντα (όπως μας είπαν) θα αναφερθούν για όλους και για όλα, εκτιμούμε ότι προσπάθησαν για το καλύτερο για την ομάδα και αυτή η προσπάθεια δεν είναι των τελευταίων εβδομάδων ή μηνών, αλλά από την ημέρα επιστροφής του ΑΟ Κέρκυρα στην ενεργό δράση μετά από 7 χρόνια.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια