Πέμπτη 19.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Λαύριο ο Στεμπάρης, με «διπλό» δελτίο θα παίξει στον Ιόνιο

ΜΠΑΣΚΕΤ
10 Σεπτεμβρίου 2024 / 16:39
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Από το 2015 έως το 2023 ήταν μέλος του Φαίακα και πέρσι αποκτήθηκε από τον Ιόνιο, με τον οποίο πρωταγωνίστησε και στο πρωτάθλημα U21, φτάνοντας ως τον τελικό του Final Four.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η δυνατότητα στις ομάδες να μπορούν να έχουν στις τάξεις τους αθλητές που έχουν δελτίο διπλό (και σε άλλη ομάδα) και να τους χρησιμοποιούν, δίνει την δυνατότητα κυρίως στους νεαρούς κυρίως αθλητές, να παίζουν σε ομάδα κατώτερης κατηγορίας για να πάρουν πολύ χρόνο συμμετοχής και να ετοιμαστούν για να παίξουν ψηλότερα.

Ένας αθλητής που θα εκμεταλλευτεί αυτή τη διάταξη είναι ο 20χρονος Πέτρος Στεμπάρης ο οποίος πέρσι ανήκε και αγωνίστηκε στην Γ΄ Εθνική με τον Ιόνιο (ίσως ήταν και ο κορυφαίος παίκτης του) και φέτος έκανε ένα μεγάλο βήμα μπροστά αφού πήρε μεταγραφή για την ΚΑΕ Λαυρίου. Ο νεαρός παίκτης θα βοηθήσει και φέτος τον Ιόνιο αφού θα αγωνιστεί (δανεικός) με διπλό δελτίο και σίγουρα αν συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις της περασμένης σεζόν θα χωρέσει στη συνέχεια στο ρόστερ της ΚΑΕ η οποία αγωνίζεται στην ανώτερη κατηγορία την Basket League. Το Λαύριο ενημέρωσε για την απόκτησή του.

 

Η ανακοίνωση του Λαυρίου

 

«Η ΚΑΕ Λαυρίου ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον αθλητή Πέτρο Στεμπάρη για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025. Ο νέος παίκτης της ομάδας μας γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2004, έχει ύψος 2,01μ. και αγωνίζεται ως power forward και center.

Το Λαύριο παραμένει πιστό στη φιλοσοφία του να δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες, όπως και τον χώρο και τον χρόνο να αναπτύξουν το ταλέντο τους. Αυτό συμβαίνει και με τον Πέτρο Στεμπάρη, ο οποίος προέρχεται από μια εξαιρετική χρονιά με τον Ιόνιο Κέρκυρας στη National League 2.

Ο Στεμπάρης ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στον Φαίακα Κέρκυρας σε ηλικία 11 ετών. Από το 2015 έως το 2023 ήταν μέλος του Φαίακα και πέρσι αποκτήθηκε από τον Ιόνιο, με τον οποίο πρωταγωνίστησε και στο πρωτάθλημα U21, φτάνοντας ως τον τελικό του Final Four, όπου ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Ο 20χρονος αθλητής βρίσκεται από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας στο Λαύριο και την επόμενη χρονιά θα ανήκει στο Λαύριο, αλλά με το καθεστώς του διπλού δελτίου θα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί και στον Ιόνιο.

Η ΚΑΕ Λαυρίου καλωσορίζει τον Πέτρο Στεμπάρη στην οικογένειά της και του εύχεται καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία και επιτυχίες».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια