Πέμπτη 19.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κύπελλο Ελλάδος - Έχασε στη Ζάκυνθο ….. και αποκλείστηκε η ΑΕ Λευκίμμης

ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
08 Σεπτεμβρίου 2024 / 18:50
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ήταν ουσιαστικά ένας άνισος αγώνας, η λογική από την αρχή έδειχνε τον νικητή, την ομάδα της Ζακύνθου

Η ΑΕ Λευκίμμης πήγε στην Ζάκυνθο να αντιμετωπίσει για την Β΄ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος την ομώνυμη ομάδα, απλά για να βγάλει την υποχρέωση και να μην μηδενιστεί με ότι αυτό συνεπάγεται. Είχε πολλά προβλήματα, κυρίως στη συγκρότηση της αποστολής, αφού πολλά παιδιά είχαν επαγγελματικές υποχρεώσεις και δεν πήγαν, με αποτέλεσμα μόλις 11 άτομα να είναι στην αποστολή, που έφυγε απο Κέρκυρα το Σάββατο, διανυκτέρευσε στη Ζάκυνθο και στις 4 το απόγευμα της Κυριακής αγωνίστηκε. Παρατάχθηκε στο γήπεδο,  χωρίς να έχει δυνατότητα για αλλαγές και με μέλημα να τελειώσει το ματς χωρίς τραυματισμούς, απέναντι σε μια ομάδα που είναι και μια κατηγορία παραπάνω.

Ήταν ουσιαστικά ένας άνισος αγώνας, η λογική από την αρχή έδειχνε τον νικητή, την ομάδα της Ζακύνθου, η οποία βέβαια και πήρε τη νίκη και την πρόκριση από μια ΑΕΛ που βρίσκεται ουσιαστικά στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της, είναι ανέτοιμη, αλλά  παρά τα προβλήματα πάλεψε όσο περισσότερο μπορούσε και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες που έκαναν το καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο.

Οι γηπεδούχοι μπροστά σε ελάχιστους φιλάθλους που ήταν στο γήπεδο, προηγήθηκαν με 2-0 στο ημίχρονο. Είχαν δοκάρι στο 19΄με τον Μακρή, ο οποίος στο 38΄αξιοποίησε σέντρα του Ανανιάδη και με κεφαλιά έκανε το 1-0.   Στο 43΄σε σέντρα του Παπανικόπουλου είχαμε  κεφαλιά του Μακρή στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Γουσέτης έκανε το 2-0.

Το Β΄ μέρος ξεκίνησε με την ΑΕΛ να απειλεί στο 47΄με τον Κυπτίου, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας με δυσκολία απέκρουσε, ενώ στο 54΄μετά από κόντρες και σύγχυση στην περιοχή ο Μακρής έκανε το 3-0.  Από κει και πέρα έπεσε ο ρυθμός του ματς, οι δυο ομάδες περίμεναν το σφύριγμα της λήξης του ματς, που έγινε κάτω από υπερβολική ζέστη, δεν άλλαξε τίποτε, η Ζάκυνθος πέρασε στην Γ΄ φάση, η ΑΕΛ στρέφεται στο τοπικό πρωτάθλημα που θα πάρει φέτος μέρος.

Η σύνθεση της ΑΕΛ που έχει προπονητή τον Χρ. Αγγέλη ήταν: Σαμοΐλης, Κωστακιώτης, Βλάσσης, Ματζοβίλα, Βασιλάκης, Τσούτσης, Παπαγεωργίου, Βασσάκης, Κυπτίου, Ράντος, Γραικός.  

Φωτο: photo.24liveblog.com

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια