Τετάρτη 16.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οκτώ ομάδες της Κέρκυρας στα ανδρικά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΒΔΕ

Από τον περσινό αγώνα Φαίακας - Καναλάκι, οι δυο ομάδες και φέτος θα είναι αντίπαλες στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ
ΕΣΚΑΒΔΕ
05 Σεπτεμβρίου 2024 / 17:27
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Φυσικά υπάρχει και ο Ιόνιος που θα παίξει στην Γ΄ Εθνική, ενώ αρκετές από τις ομάδες αυτές θα πάρουν μέρος και στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όπως και πέρσι οκτώ είναι οι ομάδες που θα συμμετάσχουν και φέτος στα πρωταθλήματα Α΄και Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ από την Κέρκυρα και τα οποία θα ξεκινήσουν σε ένα μήνα η Α΄ κατηγορία και σε δυο η Β΄. Να σημειώσουμε ότι στην ΕΣΚΑΒΔΕ ανήκουν οι ομάδες των 4 νομών της Ηπείρου, (Θεσπρωτία, Άρτα, Γιάννενα, Πρέβεζα), της Αιτωλοακαρνανίας, και από τα Ιόνια νησιά της Κέρκυρας και της Λευκάδας.

Στις προκηρύξεις της η ΕΣΚΑΒΔΕ, είχε ορίσει την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου για να γίνουν οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων, αλλά με ανακοίνωση της άλλαξε απόφαση και τις όρισε για την ερχόμενη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.

 

Η ανακοίνωση

 

Την Κυριακή 8/9/2024 και ώρα 11.00 θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της Ένωσης οι κληρώσεις των Ανδρικών Πρωταθλημάτων Α΄ & Β΄ Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε καθώς και του Πρωταθλήματος Γυναικών 2024-25.

Στην Α΄ κατηγορία το νησί μας θα έχει τρεις εκπροσώπους και είναι ο Λέων Κέρκυρας, ο Φαίακας και η ΓΕ Κέρκυρας που ανέβηκε από την Β΄ κατηγορία. Θα γίνει σε έναν Όμιλο των 14 ομάδων η Α΄ κατηγορία, όπως πέρσι, με τη συμμετοχή ακόμα των ομάδων: Λέων Μεσολογγίου, ΓΕ Αγρινίου, ΚΑΕ Παραμυθιάς, Κρόνος Αγρινίου, ΣΚ Ιωάννινα, ΑΓΣ Ιωαννίνων, Νέοι Βίκου Ιωαννίνων, Αίας Άρτας, ΑΧΕ Καναλακίου, Αστράκα Ιωαννίνων, ΑΣ Μολοσσών Ιωαννίνων. Η έναρξη του Πρωταθλήματος ορίστηκε για το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024.

Στην Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ που η έναρξη του Πρωταθλήματος ορίστηκε για τη Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024, έχουν δικαίωμα συμμετοχής 26 ομάδες που θα χωριστούν σε τρεις Ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Ανάμεσα σε αυτές ο Κερκυραϊκός Γ.Σ. και οι Κένταυροι Κέρκυρας, που υποβιβάστηκαν από την Α΄ΕΣΚΑΒΔΕ, αλλά και ο Πήγασος Νότιας Κέρκυρας, ο Ναυσίθοος και ο Ι. Καποδίστριας.

Από τις συνολικά 40 ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα ανδρών η Κέρκυρα θα έχει 8 ομάδες συνολικά. Φυσικά υπάρχει και ο Ιόνιος που θα παίξει στην Γ΄ Εθνική, ενώ αρκετές από τις ομάδες αυτές θα πάρουν μέρος και στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια