Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τριάντα ομάδες δηλώθηκαν στα τοπικά πρωταθλήματα

Κανονικά θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα Α΄ΕΠΣΚ ο ΑΟ Κέρκυρα, στη φωτό από περσινό ματς με αντίπαλο τον Θιναλιακό ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ
ΕΠΣΚ
02 Σεπτεμβρίου 2024 / 17:33
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Σίγουρα η παρουσία 30 ομάδων δεν είναι άσχημη, αλλά η ΕΠΣΚ έκανε προσπάθειες και κάνει να έχουμε ακόμη μια, δυο ομάδες, εξ ου και η παράταση, αφού υπάρχει κινητικότητα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την περασμένη Παρασκευή 30/8 ήταν η καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής στα τοπικά πρωταθλήματα μετά από μια ολιγοήμερη παράταση που είχε δώσει η ΕΠΣΚ. Με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν οι δηλώσεις ήταν 14 για την Α΄ κατηγορία και 16 για την Β΄ κατηγορία αλλά…

Μιλήσαμε το μεσημέρι της Δευτέρας (2/9) με τον πρόεδρο της Ένωσης κ. Χρήστο Χυτήρη, ο οποίος μας είπε πως δόθηκε μια σιωπηρή παράταση 2,3 ημερών ώστε κάποια σωματεία να μπορέσουν έστω και την ύστατη ώρα να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα και για το λόγο αυτό αλλάζει και η ημερομηνία κλήρωσης των πρωταθλημάτων, με την Ε.Ε. της Ένωσης να συνεδριάζει την Τετάρτη και γι αυτό και βλέπει την πιθανή ημερομηνία κλήρωσης να πηγαίνει για 9 ή 11 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα μας έδωσε την πληροφορία ότι από την Β΄ κατηγορία δεν δήλωσαν συμμετοχή Θύελλα, Βασιλάτικα και Κανάλια (πιθανόν να κατέβουν όμως), ενώ και ο Μ. Αλέξανδρος λογικά θνα κατέβει «συνεργαζόμενος» με άλλους. Επιστρέφει στην κατηγορία ο ΠΑΟ Κορακιάνας, ενώ παρ΄ ότι ο Αστέρας Λιαπάδων θέλει να επιστρέψει με βάση το νόμο (επειδή έλειψε δυο σεζόν) πρέπει να περάσει μια διαδικασία που είναι χρονοβόρα, μπορεί να κατέβει σαν π.χ. Κανάλια ή άλλη ομάδα, ώσπου την επόμενη σεζόν να έχει κάνει από την αρχή τα χαρτιά του για εγγραφή σε μητρώο ΓΓΣ κλπ.

Σίγουρα η παρουσία 30 ομάδων δεν είναι άσχημη, αλλά η ΕΠΣΚ έκανε προσπάθειες και κάνει να έχουμε ακόμη 1,2 ομάδες, εξ ου και η παράταση, αφού υπάρχει κινητικότητα.

Να σημειώσουμε ότι δεν θα κατέβει από την Α΄ κατηγορία ο ΠΑΟ Σφακιανάκης, αφού παίκτες κλπ θα φορέσουν τη φανέλα του ΑΟ Κέρκυρα που παρά τις φήμες, θα κατέβει στο πρωτάθλημα και αυτό είναι πολύ θετικό, θα ήταν κρίμα η ιστορική ομάδα μετά την επτάχρονη απουσίας της από τα αθλητικά δρώμενα να λείψει και πάλι. Η νέα της διοίκηση, σε συνεργασία με τον Ι. Σφακιανάκη (παλιό ποδοσφαιριστή και αρχηγό της ομάδας βρήκαν τη λύση να συνεργαστούν και ο ΑΟΚ θα μετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα.

Αυτό που προβληματίζει είναι ότι υπάρχουν σωματεία που δεν ανανέωσαν της εγγραφής τους στην ΓΓΑ, έληγε η προθεσμία 31/8/2024, αλλά σε συνεννόηση η ΕΠΟ με τον κ. Ι. Βρούτση μπόρεσε να πάρει παράταση ως 13 Σεπτέμβρη, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να ολοκληρώσουν τις ενέργειες τους περίπου δέκα σωματεία που έχουν πρόβλημα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια