Παρασκευή 20.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκτός τελικού στο Παγκόσμιο η Μελίνα Ζάραγκα

ΣΛΟΒΑΚΙΑ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Κ-18 / 2η ΗΜΕΡΑ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ 20
29 Αυγούστου 2024 / 10:59
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η Μελίνα έχει όλο το μέλλον μπροστά της και μπορεί όχι απλά να είναι τα επόμενα χρόνια η κορυφαία στην Ελλάδα αλλά μετά την 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Κ18 το 2024, να προσθέσει πολλές διεθνείς και μεγαλύτερες διακρίσεις στην καριέρα της

Πριν λίγες μέρες ο προπονητής των επιτυχιών Παύλος Σκορδίλης, μιλώντας στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στη Λίμα του Περού και για την αθλήτριά του Μελίνα Ζάραγκα, μας είπε ότι στόχος τους ήταν να μπει στον τελικό. Ακόμα, ότι ο προγραμματισμός και πρωταρχικός  στόχος για το 2024 ήταν το Πανευρωπαϊκό και η κατάκτηση του Ασημένιου μεταλλίου έδειξε ότι ο σχεδιασμός ήταν επιτυχής. Για το Παγκόσμιο ήξερε και ο Παύλος και η Μελίνα ότι με αποχή από αγώνες ένα μήνα και χωρίς ρυθμό, θα ήταν επιτυχία να μπει στον τελικό έχοντας την 16η επίδοση από τις διαγωνιζόμενες αθλήτριες στο τριπλούν.

Το βράδυ της Τετάρτης  7.50μ.μ. η Μελίνα πήρε μέρος στον προκριματικό, αλλά δεν μπόρεσε να περάσει στον τελικό. Η έλλειψη ρυθμού και ίσως η πίεση να κάνει κάτι καλό, την οδήγησε να κάνει άκυρα τα δυο πρώτα της άλματα και έμενε ένα ακόμη να διεκδικήσει την είσοδο στην τελική δωδεκάδα. Δυστυχώς έμεινα ένα μέτρο μακριά από την ατομική της επίδοση, έκανε ένα άλμα στα 12,18μ. (ατομικό ρεκόρ 13,17μ.) και έμεινε εκτός τελικού. Μάλιστα για τον τελικό αρκούσε άλμα στα 12.82, κάτι εύκολο για την Μελίνα υπό άλλες συνθήκες, αλλά δεν μπόρεσε να το κάνει.

Παρ΄ όλα αυτά και μόνο η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κ20, για την 17χρονη (και νεότερη ίσως από τις διαγωνιζόμενες αθλήτριες), από μόνο του αποτελεί επιτυχία, η Μελίνα έχει όλο το μέλλον μπροστά της και μπορεί όχι απλά να είναι τα επόμενα χρόνια η κορυφαία στην Ελλάδα αλλά μετά την 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Κ18 το 2024, να προσθέσει πολλές διεθνείς και μεγαλύτερες διακρίσεις στην καριέρα της. 

ΦΩΤΟ@ Μάρκος Χουζούρης/Eurokinissi

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια