Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η κοροϊδία έχει και τα όρια της

Φωτογραφίες από τις εργασίες στο γήπεδο της Λευκίμμης 19/8/2024 ΦΩΤΟ@Δ. ΚΑΝΤΑΣ
ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
20 Αυγούστου 2024 / 17:32
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ηχηρή διαμαρτυρία του προέδρου της ΑΕ Λευκίμμης. Ακούει κανείς;

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις 19 Μαΐου η ΑΕ Λευκίμμης με ανακοίνωσή της ενημέρωσε ότι έκλεισε το γήπεδο γιατί ξεκίνησαν εργασίες για την τοποθέτηση του ταρτάν στο χώρο του στίβου. Ένα έργο που θα δώσει στα παιδιά της περιοχής που ασχολούνται με το στίβο, έναν ανθρώπινο χώρο να προπονηθούν και να φτάσουν ψηλά ακολουθώντας το παράδειγμα του 17χρονου Αρσένη Κουλούρη που είναι Κορυφαίος άλτης στην Ελλάδα σε μήκος και τριπλούν Κ18. Περιμέναμε ότι το έργο θα είχε ολοκληρωθεί ως το τέλος Ιούνη, αλλά πέρασε και ο Ιούλης, ήλθε 10 Αυγούστου η ΑΕΛ να ξεκινήσει προετοιμασία για τη νέα σεζόν και φτάσαμε την Δευτέρα (19/8), με τον πρόεδρο της ομάδας κ. Δημήτρη Κάντα να κάνει οργισμένος το βράδυ, μια ανάρτηση για την «εγκατάλειψη» του έργου, τονίζοντας μάλιστα ότι μετά την νεροποντή της Δευτέρας υπέστη και ζημίες.

Είναι φαινόμενο σύνηθες στο νησί μας, αφού καθυστερήσει κάποια χρόνια ένα έργο να ξεκινήσει, να σταματά, να ξεκινά ξανά και ο χρόνος παράδοσης πάντα να είναι άγνωστος. Έτσι όπως είναι το γήπεδο αυτή τη στιγμή, δεν γνωρίζουμε αν την 1η Σεπτέμβρη που πιθανόν η ΑΕΛ (θα δείξει η κλήρωση της Παρασκευής 23/8) θα πρέπει να αγωνιστεί για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος θα είναι κατάλληλο να φιλοξενήσει ένα τέτοιο ματς ή θα πρέπει να ψάξει άλλη έδρα. Ποιος φταίει;;;

Η ανάρτηση του προέδρου της ΑΕΛ

 «Αλίμονο να γίνει ένα σωστό έργο σε αυτόν τον τόπο… Αυτή είναι η κατάσταση στο Γήπεδο Λευκίμμης δύο βδομάδες πριν τον πρώτο αγώνα της ομάδας μας για το Κύπελλο Ελλάδας, στον οποίο η ΑΕ Λευκίμμης θα εκπροσωπήσει για άλλη μια φορά το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο. Το έργο υποτίθεται θα είχε τελειώσει εδώ και ένα μήνα. Εργολάβοι, μηχανικοί άφαντοι, η επίβλεψη από τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας, μηδενική.

Το κερασάκι στην τούρτα μετά τη βροχή, το χώμα που υποχωρεί κάτω από τον τάπητα, το οποίο πέφτει στο αποστραγγιστικό κανάλι περιμετρικά του γηπέδου. Όσο για τις μεταλλικές σχάρες οι οποίες στη μελέτη αντικαταστάθηκαν από χαλίκι, ας το αφήσουμε ασχολίαστο.

Από τον Δήμαρχο μας στέλνουν στον Αντιδήμαρχο, από τον Αντιδήμαρχο στον μηχανικό, από τον μηχανικό στον εργολάβο, κανένας δεν έχει την παραμικρή ευθύνη.

Η κοροϊδία έχει και τα όριά της, η υπομονή έχει αρχίσει να εξαντλείται!».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια