Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ορατό το πρόβλημα να γίνει ξανά ρεζίλι η Κέρκυρα στο Κύπελλο

ΓΗΠΕΔΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
09 Αυγούστου 2024 / 16:50
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Αν ανάμεσά τους είναι η ΑΕ Λευκίμμης και στην κλήρωση έλθει αντιμέτωπος με ομάδα της Super League 2, θα παίξει γηπεδούχος, αλλά υποχρεωτικά σε γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με βάση την προκήρυξη του φετινού Κυπέλλου Ελλάδος στο οποίο θα συμμετάσχει και η ΑΕ Λευκίμμης (κυπελλούχος Κέρκυρας 2024), η πρώτη φάση θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου και σε αυτήν θα αγωνιστεί και η ΑΕΛ, εκτός και αν σταθεί τυχερή και περάσει χωρίς αγώνα. Σε αυτή τη φάση θα πάρουν μέρος μόνον οι 53 ομάδες, που έχουν κατακτήσει τα κύπελλα των Ενώσεων, οι 23 περνάνε χωρίς αγώνα στην επόμενη φάση, ενώ θα κληρωθούν 15 ζευγάρια και οι νικητές θα πάνε και αυτοί στη β΄ φάση, που θα γίνει μια εβδομάδα αργότερα.

Στη β΄ φάση θα πάρουν μέρος και οι 18 ομάδες της Super League 2 μαζί με τις 23 που πέρασαν χωρίς αγώνα από την 1η και τις 15 που προκρίθηκαν. Αν ανάμεσά τους είναι η ΑΕ Λευκίμμης και στην κλήρωση έλθει αντιμέτωπος με ομάδα της Super League 2, θα παίξει γηπεδούχος, αλλά υποχρεωτικά σε γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα (επειδή αντίπαλος είναι ΠΑΕ). Που θα γίνει το ματς, αφού ΔΕΝ έχει η Κέρκυρα γήπεδο ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα; Λέτε στο λιβάδι του Ρόπα, στο γκολφ της Γλυφάδας ή στη Μαρίνα Γουβιών; Ρεζίλι ξανά θα γίνουμε όπως τρία χρόνια πριν όταν η «Βασίλισσα του Νότου» είχε κληρωθεί με την ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς κι αναγκάστηκε να πάει στην Κατσικά Ιωαννίνων και να παίξει στο εκεί γήπεδο. Μυαλό δεν βάζουμε στο νησί, αλλά από υποσχέσεις και συσκέψεις έχουμε μπουχτίσει και γι αυτή την κατάντια κανείς «δεν έχει ευθύνη».

Το κύπελλο θα ολοκληρωθεί σε επτά φάσεις ενώ ο τελικός θα γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο (μπορεί να το αλλάξει η ΕΠΟ) στις 17 Μαΐου 2025.

Να σημειώσουμε ότι στην 4η φάση θα μπουν και οι 10 από τις 14 ομάδες της Super League, (εξαιρούνται οι ομάδες Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Α.Ε.Κ., Παναθηναϊκός που θα μπουν στην επόμενη (5η) φάση). Στις 5η, 6η, 7η φάση οι αγώνες θα είναι διπλοί.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια