Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην 10η θέση ο Άλκης Κυνηγάκης

Μόνον για τον προπονητή του, Σπ. Γιαννιώτη είχε να πει καλά λόγια ο αθλητής μας από τη Λήμνο μετά την κούρσα των 10 χλμ ανοικτής θάλασσας, στον Σηκουάνα και τη δέκατη θέση.
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ/ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
09 Αυγούστου 2024 / 14:26

Ο αθλητής του Γιαννιώτη ευχαριστεί από καρδιάς τον Σπύρο, λέγοντας πως είναι ο μοναδικός που στάθηκε δίπλα μου!

ΠΑΡΙΣΙ. Ο 26χρονος κολυμβητής με προπονητή τον Σπ. Γιαννιώτη στην δεύτερη παρουσία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες «έπεσε» στα 10 χλμ στον Σηκουάνα, τερματίζοντας στη 10η θέση, με χρόνο 1:52:37. 

Το χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες του Παρισιού κατέκτησε ο Ούγγρος Κριστόφ Ραζόφσκι, στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γερμανός Όλιβερ Κλέμετ, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πανηγύρισε στο τέλος ο επίσης Ούγγρος Ντέιβιν Μπέτλαμ.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ μετά την κούρσα, είπε μεταξύ των άλλων: «Ημουν κακός. Δεν μπορούσα να διαχειριστώ κάποια πράγματα. Νιώθω κουρασμένος τα τελευταία χρόνια. Από τον Δεκέμβριο είχα μαζί μου τον Σπύρο Γιαννιώτη. Στενοχωριέμαι που δεν είχα ανθρώπους δίπλα μου και αναγκαζόμουν να αλλάζω προπονητές. Μόνο ο Γιαννιώτης έκατσε δίπλα μου σε αυτό το ταξίδι και έκανε τα πάντα για μένα. Γι’ αυτό προσπάθησα για το καλύτερο δυνατό παρά τις αντιξοότητες», ανέφερε αρχικά. Δεν είχα ομάδα δίπλα μου. Αντί να ανοίξουν οι δρόμοι μετά την 5η θέση στο Τόκιο, έκλεισαν. Δεν καταλαβαίνω γιατί με αντιμετωπίζουν με αυτόν τον τρόπο. Εδωσα και την ψυχή μου. Αν γράψω βιβλίο γι’ αυτά τα χρόνια. Εχω χάσει τον εαυτό μου. Να παρακαλέσω να είναι πιο κοντά στους αθλητές οι αρμόδιοι. Να τους αγαπήσουν περισσότερο. Είμαστε μια ομάδα. Στα κακά και στα άσχημα να δίνουμε λύσεις. Οχι σφαλιάρες». 

Ευχαρίστησε πολλές φορές τον προπονητή του και πρώην Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη που τον στήριξε σε όλη αυτή την πορεία προς τους Ολυμπιακούς του Παρισιού.

ΦΩΤΟ: ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΡΙΚΗΣ