Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μουζακίτης, ο «απίστευτος πιτσιρικάς» από τους Αυλιώτες

Οι παίκτες του Ολυμπιακού συγχαίρουν τον Χρ. Μουζακίτη για τον γκολ «ζωγραφιά» που πέτυχε πριν 6 μέρες επί της Μαλίν στην Ολλανδία ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
25 Ιουλίου 2024 / 16:02
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Είναι ένας σύγχρονος box to box μέσος, έχει αρχίσει να κερδίζει πόντους με τον Μεντιλίμπαρ μπορεί να είναι ο ΠΡΩΤΟΣ Κερκυραίος που θα ανέβει στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο 17χρονος Χρήστος Μουζακίτης από τους Αυλιώτες έχει κάνει όλη την Ελλάδα να ασχολείται μαζί του, όχι απλά επειδή πήρε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ19, αλλά γιατί την εβδομάδα που πέρασε, παίζοντας με την επαγγελματική ομάδα του Ολυμπιακού κόντρα σε Άγιαξ και Μαλίν, ήταν εντυπωσιακός και όλοι πλέον τον θεωρούν σαν τον νέο ηγέτη της ομάδας του Πειραιά, πιστεύοντας ότι θα αφήσει εποχή στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι από τους «5 εκλεκτούς» της ομάδας της Κ19 που πήρε μαζί του στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας ο Μεντιλίμπαρ για να δει και να τους τσεκάρει και πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα είναι μέλος της πρώτης ομάδας από φέτος.

Γνωστό είναι ότι με την Βελγική Μαλίν πέτυχε ένα γκολ όνειρο, ένα γκολ ποίημα που έκανε το γύρο του κόσμου, παράλληλα όμως ήταν εξαιρετικός όσο έπαιξε (αν και ο μικρότερος της ομάδας), ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού Μεντιλίμπαρ τον έβαλε στη βασική ενδεκάδα και τον κράτησε 70 λεπτά στο ματς με την Μαλίν, ενώ έπαιξε και 45 λεπτά με τον Άγιαξ.

Ο Χρήστος βρέθηκε στην πρώτη ομάδα με απόφαση Β. Μαρινάκη, που ζήτησε να ανέβουν παίκτες από την Κ-19 που κατέκτησε τη Youth League. Ο Κερκυραίος αριστεροπόδαρος άσσος ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στη διοργάνωση με έξι γκολ. Είναι ένας σύγχρονος box to box μέσος, έχει αρχίσει να κερδίζει πόντους με τον Μεντιλίμπαρ και θεωρούμε ότι θα παίξει τη σεζόν που έρχεται με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και θα είναι ο ΠΡΩΤΟΣ Κερκυραίος που θα το κάνει αυτό στα 99 χρόνια ιστορίας της κορυφαίας (με βάση τα τρόπαια) ελληνικής ομάδας.

 

Ποιος είναι

 

Ο Χρήστος έχει καταγωγή από τους Αυλιώτες, αλλά έφυγε μικρός και τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στην Αθήνα, πρώτη του ομάδα ήταν ο Ποσειδώνας Ηρακλείου Αττικής, ενώ στον Ολυμπιακό βρίσκεται στις Ακαδημίες του από 10 ετών, αφού είχε περάσει μία σεζόν και από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ.

Τα πρώτα του βήματα τα έκανε σαν τερματοφύλακας, αλλά έναν τραυματισμός όταν ήταν 7 ετών (είχε κάνει μία έξοδο και τον είχαν χτυπήσει άσχημα με τη τάπα στο μάτι) τον έκανε να αλλάξει θέση. Όταν πήγε στον Ολυμπιακό το 2016 αγωνιζόταν σαν αριστερό μπακ – χαφ και από την Κ12 και μετά άρχισε να παίζει στον χώρο του κέντρου όταν αγωνιζόντουσαν 11 εναντίον 11. Τότε έπαιζε στα άκρα, αλλά τώρα έχει γίνει ένας box to box κεντρικός χαφ και έχει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα, ενώ εκτελεί όλες τις στημένες φάσεις.

Πρότυπο του είναι ο Λούκα Μόντριτς, με τον Κερκυραίο «Φορτουνοκαραπιάλη» να έχει όλο το μέλλον μπροστά του, ενώ είναι χαρακτηριστικό της ποιότητάς του ότι αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού σε ηλικία 14 ετών και 345 ημερών σε ένα ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΠΑΕ στα 15 του, έχοντας στόχο και όνειρο να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού (ήδη το έκανε σε φιλικά ματς) ενώ φιλοδοξεί και να παίξει στο Champions League, αλλά και να φορέσει τη γαλανόλευκη σε Μουντιάλ με την Εθνική ομάδα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια