Κυριακή 23.02.2025 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πολύ καλή παρουσία του Νηρέα στους Πανελληνίους

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
24 Ιουλίου 2024 / 16:59
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Μια 4η μια 5η και μια 6η θέση για την Κουρτέση, είναι πολύ καλά πλασαρίσματα και δίνουν ελπίδες για τη συνέχεια.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν μας έχει συνηθίσει η κερκυραϊκή κολύμβηση σε διακρίσεις στους Πανελληνίους αγώνες των κατηγοριών, εκεί όπου κάποια παιδιά μετά τους Περιφερειακούς, παίρνουν το εισιτήριο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Όμως μια 4η μια 5η και μια 6η θέση, όπως αναφέρει στο δελτίο τύπου του ο Νηρέας Κέρκυρας για την Κουρτέση, είναι πολύ καλά πλασαρίσματα και δίνουν ελπίδες για τη συνέχεια.

Στο Παμπαίδων-Παγκορασίδων που έγινε 19-22 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν μια κολυμβήτρια (Κουρτέση Τερέζα)  και ένας κολυμβητής (Τσιοβάνι Αντάντε) του Νηρέα και η πρώτη ξεχώρισε με την κατάληψη 4ης, 5ης και 6ης θέσης. Σημαντική η παρουσία και οι χρόνοι των δυο παιδιών του Νηρέα. 

Στους αγώνες συμμετείχε με 2 αθλητές, την Κουρτέση Τερέζα και Αντάντε Τζιοβάνι  συνεχίζοντας έτσι την παρουσία μας σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες των Πανελληνίων αγώνων.

Αντάντε Τζιοβάνι (Παμπαίδες Β΄): 

50 ελεύθερο: χρόνος  29:17 θέση 21ος 

50 ύπτιο: χρόνος 35:02 θέση 27ος 

100 ελεύθερο: χρόνος 1:05.20 θέση 26ος 

Ικανοποιητική η παρουσία για τον βενιαμίν της αποστολής που και στα 3 αγωνίσματα ήταν κοντά στον στόχο του στους 20 καλύτερους της Ελλάδας. 

Κουρτέση Τερέζα (Κορασίδες): 

50 ελεύθερο: χρόνος 27.25 θέση 5η 

100 ελεύθερο: χρόνος 59.40 θέση 4η 

200 ελεύθερο: χρόνος 2:10.45 θέση 6η

Οι επιδόσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στους απογευματινούς τελικούς και την κατατάσσουν στις κορυφαίες κολυμβήτριες της κατηγορίας της καθώς επίσης και ανάμεσα στις γρηγορότερες Κερκυραίες κολυμβήτριες, διαχρονικά.

Ο Νηρέας ευχαριστεί τον φυσικοθεραπευτή Λεονταρή Μάνο, την διατροφολόγο Χανδρινού Δώρα, τον Μωραΐτη Γιάννη και τον Ολυμπιονίκη Γιαννιώτη Σπύρο για την ενασχόλησή τους και τις τεχνικές τους συμβουλές. Τους γονείς για την υποστήριξη τους και τους προπονητές Καλόγερο Παναγιώτη και Εσκιτζίογλου Άγγελο για την επίτευξη των στόχων που έθεσαν όλοι μαζί στο ξεκίνημα της χρονιάς.

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Πτυχιούχος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Συνεργάστηκε στο ξεκίνημα με την «Αθλητική Πορεία της Κέρκυρας», ενώ από τις αρχές του ΄92 και για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα». Από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ» και από το 2000 και για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ». Από το 2015 εργάζεται στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», ενώ συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Channel (στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του) και Start TV, συνολικά 15 χρόνια.