Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην αρχαία Ελλάδα γκρέμιζαν τα τείχη

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ Κ18
22 Ιουλίου 2024 / 20:57
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Στην αγκαλιά των δικών τους ανθρώπων έπεσαν οι Κερκυραίοι αθλητές στίβου που μετείχαν στους πανευρωπαϊκούς αγώνες κ-18. Επέστρεψαν στο Ι. Καποδίστριας το βράδυ της Δευτέρας.

Ένα αργυρό μετάλλιο, μια 5η, μια 9η θέση και μια 13η ήταν ο απολογισμός των τεσσάρων Κερκυραίων αθλητών της «ομάδας Σκορδίλη», που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στην Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας.

Η Μελίνα Ζάραγκα ήταν από τα άτομα που περιμέναμε να διεκδικήσει ένα μετάλλιο, τα κατάφερε με άλμα στο τριπλούν 13,10μ. και έχασε το χρυσό για 8 εκατοστά από την Απσίτε, έπρεπε ουσιαστικά να κάνει ατομικό ρεκόρ για να είναι 1η, αφού πήγε με 13,17 ρεκόρ στους αγώνες. Ήταν εξαιρετική η παρουσία της και τα καλύτερα έπονται. 

Ο Αρσένης Κουλούρης, πήρε μέρος στο μήκος αρχικά, πήγε με 7,26μ. ρεκόρ και έκανε 7,46μ.  στον προκριματικό (ατομικό ρεκόρ) και 7,42μ. στον τελικό και πήρε την 5η θέση. Πολύ καλή η παρουσία του αφού ξεπέρασε τον εαυτό του και η 5η θέση είναι τιμητική. Στο τριπλούν, που είναι και το αγώνισμά του, στον προκριματικό έκανε ατομικό ρεκόρ με 15,20μ. (επίσημα είχε 15,03 και ανεπίσημα 15,42μ.), αλλά στον τελικό έμεινε μισό μέτρο πίσω, έκανε 14,71μ. στην 1η του προσπάθεια και έμεινε στην 9η θέση, ενώ προσδοκούσε να πάρει ακόμα και μετάλλιο. Το ότι έκανε και στα δυο αγωνίσματα ατομικό ρεκόρ σε τέτοιους αγώνες δείχνει την ποιότητα, αλλά και τη σωστή προετοιμασία του αθλητή, που έχει όλο το μέλλον μπροστά του.  Μετά τν αγώνα στο τριπλούν, το απόγευμα της Κυριακής (21/7) δήλωσε: «Είμαι απογοητευμένος με το σημερινό αποτέλεσμα. Δεν περίμενα να μείνω εκτός οχτάδας. Σήμερα δεν ήμουν καλός τεχνικά, σίγουρα ήμουν και κουρασμένος. Θα αγωνιστώ στο Πανελλήνιο Κ20, όπου θα προσπαθήσω να πιάσω το όριο για το Παγκόσμιο Κ20». 

Στο άλμα επί κοντώ αγωνίστηκαν ο Χριστόφορος Λιτσαρδόπουλος και ο Πέτρος Πρίφτης, αλλά δεν μπόρεσαν να περάσουν στον τελικό του αγωνίσματος, δεν μπόρεσαν να αγγίξουν τα ρεκόρ τους που θα τους επέτρεπαν να αγωνιστούν στον τελικό και να διεκδικήσουν κάτι καλό. Ο Πέτρος Πρίφτης του ΓΣ Κέρκυρας 2018 πήγε με ρεκόρ 4,75μ., αλλά βρέθηκε σε κακή μέρα, δεν μπόρεσε να περάσει το 4,20μ. και δεν κατετάγη, ενώ ο Χριστόδουλος Λιτσαρδόπουλος πήγε με ρεκόρ 4,65μ. πέρασε τα 4,40μ. έμεινε εκτός τελικού, πήρε την 13η θέση. Και τα δυο παιδιά αυτά έχουν προοπτική και σίγουρα το άγχος των μεγάλων αγώνων φάνηκε στην προσπάθειά τους, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να προπονηθούν και να ετοιμαστούν όπως οι αντίπαλοί τους, λόγω των άθλιων εγκαταστάσεων στο ΕΑΚΚ (είναι ντροπή το 2024 αθλητές της Εθνικής μας ομάδας να μην έχουν στοιχειώδεις λειτουργικές εγκαταστάσεις για προετοιμασία) ειδικά δε το χειμώνα, χάνουν λόγω καιρικών συνθηκών πολλές προπονήσεις και αυτό τους αφήνει πίσω.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια