Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με προπονητικό τιμ Σπ. Δένδια και Φ. Τάντη ο Θιναλιακός

ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ
10 Ιουλίου 2024 / 15:04
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η βάση για να ξεκινήσει το κτίσιμο μιας ομάδας είναι πρώτα να συμφωνήσει με προπονητή και στη συνέχεια να προχωρήσει σε μεταγραφές. Αυτό μια ομάδα που λειτουργεί χρόνια τώρα σωστά και οργανωμένα έκανε ο Θιναλιακός.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η βάση για να ξεκινήσει το κτίσιμο μιας ομάδας είναι πρώτα να συμφωνήσει με προπονητή και στη συνέχεια να προχωρήσει σε μεταγραφές. Αυτό μια ομάδα που λειτουργεί χρόνια τώρα σωστά και οργανωμένα έκανε ο Θιναλιακός. Έτσι τη νέα σεζόν ο Σπύρος Δένδιας θα συνεχίσει να είναι ο πρώτος προπονητής της ομάδας, ενώ σαν προπονητής φυσικής κατάστασης και βοηθός θα είναι ο Φιλιππος Τάντης.

Ο 35χρονος Σπ. Δένδιας είναι «γέννημα θρέμμα» της ομάδας της Αχαράβης, σε αυτή ανδρώθηκε σαν παίκτης, αλλά και σαν προπονητής που ήταν και την περασμένη σεζόν. Γιος του παλιού ποδοσφαιριστή της ομάδας (όταν ξεκίνησε σαν Αετός Όρους) του Αριστείδη Δένδια, που είναι χρόνια στο συμβούλιο της ομάδας, γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και θα προσπαθήσει όπως όλα δείχνουν να κάνει το παραπάνω βήμα η ομάδα, σύμφωνα με αυτά που μαθαίνουμε. Άλλωστε ήδη η ομάδα (ανεπίσημα) συμφώνησε με Στεργίου, Ν. Μουζακίτη (Κανιέμπα) και Κ. Λούβρο να είναι στο ρόστερ της, ενώ οι επαφές με έμπειρους και αξιόλογους παίκτες συνεχίζονται.

Πέραν αυτού όμως συμφώνησε και με τον Φ. Τάντη (παλιό πρωταθλητή Ελλάδας στο στίβο με ειδίκευση τα 800μ.) έναν έμπειρο και εξαιρετικό διπλωματούχο προπονητή, απόφοιτο ΤΕΦΑΑ, που εκτός από τη φυσική κατάσταση μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς, άλλωστε όχι μόνο έχει παίξει ποδόσφαιρο (στον Όλυμπο), αλλά έχει χρήσει και πρώτος προπονητής, ενώ τα δυο τελευταία χρόνια ήταν στην Αστέρα Πετριτή και την Γ΄ Εθνική (και στην ΑΕ Λευκίμμης, παλιότερα). Είναι ένας άνθρωπος του αθλητισμού με πάρα πολλές παραστάσεις στο ποδόσφαιρο (Κρόνος, Όλυμπος, ΑΕ Φαιάκων, Κ20 και Κ17 ΑΟ Κέρκυρα, ΑΕ Λευκίμμηςμ, Αστέρας Πετριτή), ΑΟ Κασσιώπης, Ερμιονίδα και Παναργειακός (σαν συνεργάτης του Ρ. Μπολάνο).

Αυτή η εξέλιξη στο προπονητικό τιμ του Θιναλιακού «ανεβάζει» τον πήχη και φαίνεται ότι φέτος θα έχουμε το δυνατότερο πρωτάθλημα των τελευταίων 30 χρόνων με πολλούς διεκδικητές, εκτός του Θιναλιακού, φαίνεται ΑΕ Λευκίμμης, ΟΦΑΜ, Αναγέννηση Περιβολίου, Όλυμπος, Ολυμπιάδα Καρουσάδων θα είναι ένα γκρουπ φωτιά σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις.

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια