Παρασκευή 18.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησε ο σχεδιασμός του Αστέρα Πετριτή για την Γ΄ Εθνική

Αστέρας Πετριτή
09 Ιουλίου 2024 / 15:03
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Είμαστε μόλις δέκα ημέρες ως την δήλωση συμμετοχής των ομάδων στην Γ΄ Εθνική και υπάρχει σιγή ιχθύος από την πλευρά του Αστέρα Πετριτή.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είμαστε μόλις δέκα ημέρες ως την δήλωση συμμετοχής των ομάδων στην Γ΄ Εθνική και υπάρχει σιγή ιχθύος από την πλευρά του Αστέρα Πετριτή. Η μοναδική ομάδα της Κέρκυρας, που έχει δικαίωμα να αγωνιστεί σε Εθνική κατηγορία, μετά από την ανακοίνωση για την λήξη της συνεργασίας με τον προπονητή Γιάννη Σφακιανάκη, δεν έχει ενημερώσει για τίποτε όσο αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Μάλιστα ήδη δυο βασικοί ποδοσφαιριστές ο Γ. Γαρδικιώτης και ο Δ. Κοιλιάρας, έχουν φύγει από την ομάδα και έχουν ανακοινωθεί από την Ολυμπιάδα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ακόμη 3, 4 ή και 5 θα μετακομίσουν στις Καρουσάδες και αυτό θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες ή ημέρες.

Η ομάδα είναι μια μεγάλη οικογένεια, στηρίζεται στους κατοίκους του χωριού που δεν είναι μεγάλο (περίπου 600 άτομα) και το να ξοδεύεις περισσότερα από 150.000€ κάθε χρόνο για να παίξεις στην Γ΄ Εθνική για 3η συνεχόμενη χρονιά, είναι υπέρβαση. Αλλά όταν αγαπάς κάτι κάνει και υπερβάσεις και αυτό θα κάνει και φέτος η ομάδα του νησιού μας, η μοναδική που θα μας εκπροσωπήσει εκτός Κέρκυρας.

Μιλήσαμε το πρωί της Τρίτης (9/7) με τον πρόεδρο του Αστέρα τον κ. Λ. Στούπα για το τι θα κάνει η ομάδα και μας είπε: «Είχαμε Δ.Σ. την Δευτέρα και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε κανονικά στο κτίσιμο της ομάδας για την Γ΄ Εθνική, όπου και θα παίξουμε κανονικά, θα δηλώσουμε συμμετοχή την ερχόμενη εβδομάδα».

Για το σχεδιασμό (προπονητή, παίκτες) μας ανέφερε: «Έχουμε επαφές αυτές τις μέρες, με 2,3 προπονητές και από Κέρκυρα και εκτός και θα αποφασίσουμε με ποιον θα προχωρήσουμε. Επίσης υπάρχουν 5,6 βασικοί παίκτες της περσινής ομάδας με τους οποίους έχουμε συμφωνήσει για να συνεχίσουν, ενώ κάνουμε και επαφές με άλλους ώστε σιγά-σιγά να διαμορφωθεί το ρόστερ για τη νέα σεζόν».

Ρωτήσαμε για την έδρα που θα χρησιμοποιήσει ο Αστέρας και αν θα πάει στη Λευκίμμη φέτος και μας απάντησε: «Δεν θα δηλώσουμε έδρα την Λευκίμμη, περιμένουμε να γίνει η εξέδρα στο δικό μας γήπεδο και εφ΄ όσον γίνει αυτό θα χρησιμοποιήσουμε σαν έδρα. Αν όχι θα στραφούμε σε άλλες λύσεις, στο Αθλ. Κέντρο του Ι. Σφακιανάκη ίσως και στο γήπεδο Ολύμπου».

Όσο για το λόγο που 6,7 παίκτες του Αστέρα οδεύουν προς Καρουσάδες μας είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Εμείς δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τον οικονομικό μας σχεδιασμό, αν υπάρχουν ομάδες που μπορούν να δώσουν πολύ περισσότερα χρήματα ας το κάνουν, εμείς δεν θα μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία».

Σημασία έχει ότι ο Αστέρας ουσιαστικά ξεκίνησε την προετοιμασία για να αγωνιστεί στην Γ΄ Εθνική και η ουσία είναι πως παίκτες, προπονητές, διοικήσεις αλλάζουν, αλλά η ομάδα μένει. Αυτή η ομάδα η οποία είναι η κορυφαία του νησιού στήνεται και τα αποτελέσματα θα τα δούμε στην πορεία, γιατί όπως γνωρίζει ο κόσμος η Γ΄ Εθνική είναι μια πολυέξοδη κατηγορία, που καλούνται λίγοι άνθρωποι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μπορεί να συμμετάσχει σε αυτήν.

Καλό θα είναι και ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας αλλά και η Περιφέρεια να στηρίξουν οικονομικά (το προβλέπει και ο νόμος) την προσπάθεια του Αστέρα Πετριτή.

 

Ο Πρόεδρος του Αστέρα κ. Λ. Στούπας (δεύτερος από δεξιά όρθιος) με μέλη της διοίκησης και τους αρχηγούς της ομάδας με το Σούπερ Καπ που κέρδισε η ομάδα (Γενάρης 2024) ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια