Παρασκευή 20.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οικονομική ανάσα στις ΕΠΣ με επιχορήγηση και ποσοστά

ΕΠΣ
02 Ιουλίου 2024 / 14:54
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Την Παρασκευή (28/6) έγινε η ετήσια Γ.Σ. της ΕΠΟ στην οποία βέβαια παραβρέθηκε η ΕΠΣ Κέρκυρας με τον πρόεδρο κ. Ι. Βλαχόπουλο. Ήταν μια «επεισοδιακή» Συνέλευση, με πολλές Ενώσεις να «βομβαρδίζουν» την απερχόμενη διοίκηση για πολλές αποφάσεις της.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Παρασκευή (28/6) έγινε η ετήσια Γ.Σ. της ΕΠΟ στην οποία βέβαια παραβρέθηκε η ΕΠΣ Κέρκυρας με τον πρόεδρο κ. Ι. Βλαχόπουλο. Ήταν μια «επεισοδιακή» Συνέλευση, με πολλές Ενώσεις να «βομβαρδίζουν» την απερχόμενη διοίκηση για πολλές αποφάσεις της. Ειπώθηκαν πολλά, αλλά σε τρεις εβδομάδες υπάρχουν εκλογές και θα αλλάξει η διοίκηση, ο νέος πρόεδρος θα είναι ο Μάκης Γκαγκάτσης, ενώ οι Ενώσεις στη συντριπτική πλειοψηφία τους, έχουν δηλώσει τη στήριξή τους. Ελπίζουμε να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για ο Ελληνικό ποδόσφαιρο και να έχουμε επιτέλους μια διοίκηση που θα ενδιαφερθεί πρώτα και πάνω από όλα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από αυτή τη ΓΣ οι Ενώσεις κέρδισαν κάτι σε ένα σημείο που ματώνουν και αυτό είναι το οικονομικό. Η απερχόμενη διοίκηση ακόμη και από τα δελτία των ποδοσφαιριστών που εκδίδονται κάθε χρόνο έπαιρνε τη μερίδα του λέοντος από τις Ενώσεις, αλλά έχουμε ανατροπή αφού ψηφίστηκε ομόφωνα το ποσοστό υπέρ των ΕΠΣ από την έκδοση δελτίων να διαμορφωθεί σε 80%-20% υπέρ τους όπως και να δίνεται σε κάθε ΕΠΣ ετήσιας τακτική επιχορήγηση 30 χιλιάδων ευρώ. Ήταν μια πρόταση του προέδρου της ΕΠΣ Μακεδονίας κ. Σ. Δημητριάδη, όπως και το ποσοστό 3% από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να καταβάλλεται μέσω του βελτιωμένου προγράμματος «Επίσκυρος», που πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί. Αναφέρθηκε και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με υποχρεώσεις των ΕΠΣ προς την ΕΠΟ, υπήρχαν συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις για τη λύση τους, αλλά εκτιμούμε ότι η νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές τις 22 Ιουλίου θα κάνει πράγματα ώστε να βοηθηθούν οι ΕΠΣ που είναι η καρδιά του ποδοσφαίρου.

Η αλήθεια είναι πως οικονομικά πολλές Ενώσεις δεν έχουν δυνατότητα να ανταπεξέλθουν οικονομικά, μόνο μια υπάλληλος που απαιτείται για το γραφείο κοστίζει πάνω από 20.000€ συν βέβαια όλα τα έξοδα που απαιτούνται για τη λειτουργία. Κάθε αλλαγή σε διοίκηση είναι προσδοκία για κάτι καλύτερο. Ο χρόνος θα δείξει.

 

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Ι. Βλαχόπουλος στην ΓΣ της ΕΠΟ (28/6/2024) ΦΩΤΟ@ΕΠΣΚ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια