Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πλήθος μεταλλίων (18) για τα δελφίνια του Νηρέα

Νηρέας Κέρκυρας
02 Ιουλίου 2024 / 14:51
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Στην α΄ φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος κολύμβησης πήραν μέρος έξι (6) «δελφίνια» του Νηρέα Κέρκυρας και η παρουσία τους συνοδεύτηκε με την κατάκτηση 18 μεταλλίων (8 χρυσά, 6 αργυρά, 4 χάλκινα),

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην α΄ φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος κολύμβησης πήραν μέρος έξι (6) «δελφίνια» του Νηρέα Κέρκυρας και η παρουσία τους συνοδεύτηκε με την κατάκτηση 18 μεταλλίων (8 χρυσά, 6 αργυρά, 4 χάλκινα), δείγμα της μεγάλης προσπάθειας και την σωστής δουλειάς που γίνεται στο σύλλογο. Μάλιστα η Τερέζα Κουρτέση με την κατάκτηση 3 χρυσών μεταλλίων ήταν η καλύτερη κολυμβήτρια των αγώνων που έγιναν το Σαββατοκύριακο 29-30/6/2024 στα Γιάννενα. Επίσης υπάρχουν οκτώ (8) προκρίσεις για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει σε δυόμισι εβδομάδες στο ΟΑΚΑ, 19-22/7/2024.

Η Τερέζα Κουρτέση κυριάρχησε στο ελεύθερο αφού κέρδισε τα 50μ, 100μ, 200μ, και πήρε αντίστοιχες προκρίσεις για τα τελικά.

Έχουμε δυο χρυσά από Σιμόνι Άλμπι στο πρόσθιο, στα 50μ. και 100μ. και προκρίσεις και στα δυο αγωνίσματα για τα τελικά.

Η Κατερίνα Λαρετζάκη κέρδισε τρία μετάλλια, χρυσό στα 50μ. πρόσθιο, αργυρό στα 100μ. πρόσθιο και χάλκινο στα 50μ. ελεύθερο, μαζί και δυο προκρίσεις στα τελικά.

Η Αναστασία Αρμένη στο ύπτιο στα 50μ. και 100μ. κέρδισε δυο χάλκινα μετάλλια.

Η Έλενα Σαββανή αγωνίστηκε στο πρόσθιο όπου κέρδισε χρυσό μετάλλιο στα 100μ., αργυρό μετάλλιο στα 50μ. παράλληλα δε μια πρόκριση για την τελική φάση. Όπως μάλιστα αναφέρει ο Νηρέας: «η αθλήτρια συμμετέχει στους αγώνες με την συγκατάθεση της ομάδα μας παρά του ότι τους τελευταίους μήνες επέλεξε να προπονείτε με άλλο σωματείο (Ναυσίθοος) κατόπιν δικής της επιθυμίας και της οικογένειάς της».

Ένα χρυσό στα 50μ. ελεύθερο από Αντάντε Τζιοβάνι και δύο αργυρά στα 50μ. ύπτιο και στα 100μ. ελεύθερο, ενώ υπάρχει αναμονή του συνόλου των αποτελεσμάτων Πανελλαδικά, για να σιγουρευτεί η θέση στα τελικά.

Τέλος ο Παναγιώτης Καραμάνος ήταν 4ος στην πεταλούδα στα 50μ. , δεν κατάφερε να πιάσει όριο για τη συμμετοχή του στην τελική φάση αλλά σημείωσε πολύ καλούς χρόνους και βελτίωσε σημαντικά τα ατομικά του ρεκόρ.

Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου ο Νηρέας: «η ομάδα μας συνεχίζει με εντατικό ρυθμό τις προπονήσεις και το φορμάρισμα των αθλητών με πρωινές προπονήσεις για να συνηθίσουν οι αθλητές τις ώρες των προκριματικών».

Επίσης ο Νηρέας συμμετείχε (μια μέρα πριν) όπως αναφέρει το δελτίο τύπου με 4 κολυμβητές στους θερινούς αγώνες Προαγωνιστικων κατηγοριών, λόγω λανθασμένων χειρισμών δεν κατέστη δυνατόν να συμμετέχουμε με περισσότερους και είχαμε στα αποτελέσματα:

Η Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου πήρε δυο αργυρά σε 50μ. και 200μ. ελεύθερο και ένα χάλκινο στα 100μ. Η Αλαμάνου Ιωάννα με ατομικό ρεκόρ ήταν 4η σε 50μ. και 100μ. πρόσθιο κάνοντας ατομικό ρεκόρ ενώ ο Βασίλης Χονδρογιάννης έχει μεγάλες δυνατότητες, αλλά δεν μπόρεσε να βελτιώσει τους χρόνους του, επειδή έχασε πολλές προπονήσεις.

Μέχρι την ολοκλήρωση των πανελληνίων πρωταθλημάτων συνεχίζει τις προπονήσεις ο Νηρέας το Δ.Σ. του οποίου εύχεται καλή επιτυχία στους αθλητές και εύχεται καλό καλοκαίρι στους γονείς και τους ευχαριστεί για την αμέριστη υποστήριξη τους.

 

ΦΩΤΟ@ΝΗΡΕΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια