Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργασίες από τον Δήμο στο γήπεδο των Αυλιωτών

ΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
14 Ιουνίου 2024 / 15:49
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Έχουμε ακούσει και κυρίως έχουν δει πολλά τα μάτια μας σε ότι έχει σχέση με τις αθλητικές υποδομές στο νησί Το να μην γίνονται έργα, είναι θέμα κυρίως του ίδιου του νησιού και αυτών που έχουν την ευθύνη, αφού πολλά έχουμε χρηματοδοτηθεί, αλλά έχουν χαθεί.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχουμε ακούσει και κυρίως έχουν δει πολλά τα μάτια μας σε ότι έχει σχέση με τις αθλητικές υποδομές στο νησί το να μην γίνονται έργα, είναι θέμα κυρίως του ίδιου του νησιού και αυτών που έχουν την ευθύνη, αφού πολλά έχουμε χρηματοδοτηθεί, αλλά έχουν χαθεί. Τελευταίο παράδειγμα ότι χάθηκε η χρηματοδότηση για το κλειστό Γυμναστήριο στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, σύμφωνα με τις καταγγελίες της μειοψηφούσας παράταξης του κ. Βάρελη. Η αλήθεια είναι ότι έγινε η αλλαγή συνθετικού χλοοτάπητα στις Καρουσάδες και μάλιστα έγαιρα, όχι όμως και στην Αχαράβη που έχει ξηλωθεί και πάμε για τρίτο χρόνο ακαταλληλότητας, αφού το παράτησαν.

Ξεκίνησε όμως και έργο αλλαγής συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο των Αυλιωτών, που μετά το ξήλωμα αρκετούς μήνες τώρα, έμεινε στο ξήλωμα και δεν προχώρησε. Μιλήσαμε για το θέμα με τον πρόεδρο της τοπικής ομάδας του Οδυσσέα κ. Γιάννη Μουζακίτη (Χατζούρη), ο οποίος είναι εκλεγμένος Δημοτικό Σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου κ. Μαχειμάρη. Μας είπε ο κ. Μουζακίτης ότι: οι πληροφορίες λένε πως δεν θα αργήσει να επιστρέψει ο εργολάβος και να συνεχίσει το έργο και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες περίμενε να εξοφληθεί για το γήπεδο των Καρουσάδων που ήδη είχε παραδώσει, έχει τελειώσει το πρόβλημα και περιμένουν πλέον να επιστρέψει για το γήπεδο των Αυλιωτών.

Επίσης μας είπε Παρασκευή (14/6) ο πρόεδρος του Οδυσσέα ότι: συνεργείο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας εργάζεται στο γήπεδο, φτιάχνει τους γύρω χώρους (εξέδρα, καθίσματα, βαψίματα κλπ) που είναι δικής του ευθύνης, ενώ η αλλαγή του συνθετικού χλοοτάπητα είναι δουλειά της Περιφέρειας.

Δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για την ομάδα που επέστρεψε στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣΚ και τι σχεδιάζει να κάνει; Μας απάντησε ότι πρώτα περιμένει να γίνει το γήπεδο, αφού εκεί λειτουργεί η Ακαδημία η οποία δίνει πολλά παιδιά στην πρώτη ομάδα και είναι πλήγμα αν δεν έχει το γήπεδό της να προετοιμαστεί. Ξέρει πως θα είναι μια δύσκολη κατηγορία τη νέα σεζόν, η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και για τον προγραμματισμό της νέας σεζόν σύντομα θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει το νέο Δ.Σ. που εκλέχθηκε πριν τρεις εβδομάδες, δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο αυτή τη στιγμή.

Είναι φανερό ότι ένα γήπεδο μπορεί να παίξει το δικό του ρόλο στην πορεία και στις επιλογές μιας ομάδας. Ελπίζουμε ότι το γήπεδο των Αυλιωτών θα είναι σύντομα έτοιμο, άλλωστε η αλλαγή χλοοτάπητα γίνεται σε μια εβδομάδα. Και πρέπει να ετοιμαστεί όχι μόνο για τον Οδυσσέα και την Ακαδημία του, αλλά και για τον Εθνικό Περουλάδων ο οποίος το χρησιμοποιεί επίσης. Εκτιμούμε ότι η νέα Περιφερειακή αρχή θα πιέσει ώστε ως τις 15 Ιουλίου να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να παραδοθεί για να μπορέσουν να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους οι ομάδες ενόψει της νέας σεζόν.

 

Φωτογραφίες (Παρασκευή 14/6) από τις εργασίες που κάνει ο Δήμος στο γήπεδο των Αυλιωτών ΦΩΤΟ@ΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια