Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την Παρασκευή η απόφαση για τον Αστέρα Πετριτή

Γ ΕΘΝΙΚΗ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ
12 Ιουνίου 2024 / 15:38
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Το απόγευμα της Τρίτης όπως είχε οριστεί εκδικάστηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η ένσταση των 4 ομάδων που συμμετέχουν στα μπαράζ παραμονής της Γ’ Εθνικής, ανάμεσά τους και ο Αστέρας Πετριτή, μαζί με Νίκη Ευκαρπίας, ΑΕΡ Αφάντου και Προοδευτική, που εκπροσωπήθηκαν από το νομικό τους εκπρόσωπο Αργύρη Λίβα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το απόγευμα της Τρίτης όπως είχε οριστεί εκδικάστηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η ένσταση των 4 ομάδων που συμμετέχουν στα μπαράζ παραμονής της Γ’ Εθνικής, ανάμεσά τους και ο Αστέρας Πετριτή, μαζί με Νίκη Ευκαρπίας, ΑΕΡ Αφάντου και Προοδευτική, που εκπροσωπήθηκαν από το νομικό τους εκπρόσωπο Αργύρη Λίβα. Όπως έχουμε αναφέρει ζήτησαν την ακύρωση των μπαράζ (Νίκη Ευκαρπίας- Αστέρας Πετριτή και Προοδευτική – ΑΕΡ Αφάντου), που ορίστηκαν για την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιουνίου, με τους ηττημένους (αν γίνουν ποτέ) να υποβιβάζονται και τους νικητές να συνεχίζουν στην Γ΄ Εθνική.

Τα μπαράζ γίνονται για να «αδειάσουν» δυο θέσεις στην κατηγορία, αλλά η ένσταση αναφέρει ότι υποβιβάστηκαν από την Super League 2, ΟΦ Ιεράπετρας και Αλμωπός Αριδαίας, που δεν είχαν καν δηλώσει συμμετοχή, άρα υποβιβάζονται δύο κατηγορίες και θα παίξουν τοπικό, οπότε υπάρχουν 2 κενές θέσεις και συνεπώς τα μπαράζ δεν χρειάζεται να γίνουν.

Είναι ένα λογικό αίτημα, που θεωρούμε ότι θα εισακουστεί από το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, την απόφαση του δε θα την μάθουμε την Παρασκευή 14 Ιούνη, σύμφωνα με πληροφορίες. Τότε τυπικά θα τελειώσει αυτό το θέμα, που έπρεπε να έχει αυτή την εξέλιξη με βάση τους κανονισμούς. Εκτιμούμε ότι θα γίνει αποδεκτό το αίτημα των τεσσάρων ομάδων και θα ακυρωθούν τα μπαράζ. Άλλωστε ποια ομάδα θα μπορέσει να κατέβει να αγωνιστεί όταν εδώ και 6 εβδομάδες από τη λήξη του πρωταθλήματος, όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι σε διακοπές.

Ο Αστέρας Πετριτή περιμένει το τυπικό της υπόθεσης που θα του δώσει το δικαίωμα να αγωνιστεί για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Γ΄ Εθνική, θα είναι μοναδικός εκπρόσωπος του Κερκυραϊκού ποδοσφαίρου και είναι τυπικά η κορυφαία ομάδα του νησιού για φέτος.

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια