Σάββατο 27.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο τέλος της τετραετίας οι δύσπιστοι θα μας χειροκροτήσουν

ΕΠΟ
11 Ιουνίου 2024 / 16:00
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Μπορεί ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ να εκλεχθεί στις 22 Ιουλίου όταν και θα γίνουν εκλογές, όμως με μοναδικό υποψήφιο τον Μάκη Γκαγκάτση, γνωρίζουμε όλοι ότι αυτός θα είναι.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ να εκλεχθεί στις 22 Ιουλίου όταν και θα γίνουν εκλογές, όμως με μοναδικό υποψήφιο τον Μάκη Γκαγκάτση, γνωρίζουμε όλοι ότι αυτός θα είναι. Ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Open αναφέρθηκε στις κινήσεις που πρόκειται να κάνει η διοίκησή του και στους στόχους που θα τεθούν, φιλοδοξώντας να βοηθήσει το ποδόσφαιρο.

Αναφερόμενος στο αν η υπάρχει συμμαχία ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, τόνισε ότι ΔΕΝ υπάρχει, όπως υπήρχε ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ από το 2014 και μετά σε ορισμένα σημεία, ενώ τόνισε ότι.. στο τέλος της τετραετίας είμαι σίγουρος ότι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ που είναι δύσπιστοι θα μας χειροκροτήσουν.

Για την συγκέντρωση την ημέρα της υποψηφιότητάς του την προηγούμενη Κυριακή 2 Ιουνίου ανέφερε Μίλησα στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης για ισονομία και δικαιοσύνη. Όποιος θέλει να είναι μαζί μας καλώς να έρθει να ψηφίσει, όπως κι αν λέγεται, όποια ομάδα κι αν είναι.

Επειδή το φλέγον ζήτημα για τις μεγάλες ομάδες ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ, Άρη, είναι η διαιτησία και πάνω εκεί υπάρχουν πολλές φωνές, κυρίως για διαμόρφωση αποτελεσμάτων με τα διαιτητικά σφυρίγματα και τις επιλογές που έκανε η ΕΠΟ, αυτός ζήτησε η ΟΥΕΦΑ να βοηθήσει σε αυτό και είπε: «O Ροζέτι θα στείλει τρεις υποψηφίους για την ΚΕΔ και η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου θα αποφασίσει ποιος από τους τρεις θα είναι ο νέος αρχιδιαιτητής, που θα έρθει μαζί με τους συνεργάτες τους και θα πλαισιωθεί από Έλληνες που δεν θα έχουν σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Οι Έλληνες θα ασχολούνται από τη Γ’ Εθνική και κάτω. Οι πίνακες θα βγουν έως 31/8. Οι Έλληνες που είναι τώρα στην ΚΕΔ θ’ αλλάξουν. Η επαγγελματική διαιτησία δεν θα γίνει μέσω της Super League, θα γίνει μέσω της ΕΠΟ. Είμαι υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω όταν εκλεγώ θα είναι η λύση του θέματος με την Ένωση Διαιτητών.

Όσο για ένα θέμα που έχουμε καταντήσει περίγελος της Ευρώπης και είναι η διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου Ελλάδος (γίνεται χωρίς θεατές), είπε ότι θα γίνεται στο ΟΑΚΑ, αν υπάρχει ομάδα από τη Θεσσαλονίκη και είναι λειτουργικό το Καυτατζόγλειο θα γίνεται κλήρωση σε ποιο από τα δυο γήπεδα θα γίνει. Τέλος αναφέρθηκε και στην «παρωδία» ενώ των μπαράζ μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος λέγοντας… «Θα εισηγηθώ στο νέο πρωτάθλημα να γίνονται αγώνες κατάταξης μεταξύ των ομάδων 1-4, 5-8 και 9-14.

Όσο για την τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί στην SL2 και την αδυναμία ομάδων αν συμμετάσχουν, είπε: «Θα θεσπίσουμε αυστηρότερα κριτήρια για τη συμμετοχή στη Super League 2. Η αναδιάρθρωση ήταν λάθος». Τέλος για τις φωνές ότι χειραγωγούνται ακόμη και οι δικαστές, ανέφερε… «Οι τακτικοί δικαστές είναι πιο δύσκολο να χειραγωγηθούν από τους συνταξιούχους δικαστές. Καμία αντίρρηση οι τακτικοί δικαστές να πληρώνονται από το κράτος και να συνεδριάζουν εκτός ΕΠΟ. Δεν είμαι υπέρ στην αλλαγή των τακτικών δικαστών».

Ακούσαμε για «παράγκα», ήλθε η «εξυγίανση» (στα λόγια) δυο θητείες στην ΕΠΟ και στην ουσία «Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς», έρχεται μια νέα πρόταση τώρα, μακάρι αυτή τη φορά να βγει κερδισμένο το ποδόσφαιρο και όχι κόκκινοι, πράσινοι, κίτρινοι ή μαύροι.

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια