Σάββατο 27.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ι. Βρούτσης: Αύξηση χρηματοδότησης στα ΕΑΚ 150%

Ι. Βρούτσης
06 Ιουνίου 2024 / 15:03
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Υπάρχει σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων σ’ όλη τη χώρα και αυτό είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

ΑΘΗΝΑ. Υπάρχει σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων σ’ όλη τη χώρα και αυτό είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Στα πλαίσια αυτά Ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ι. Βρούτσης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Μακεδονίας για να επιθεωρήσει την τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών που ολοκληρώθηκε. Έταξε και κάποια άλλα έργα στην ΕΠΣ Μακεδονίας, αλλά σημασία έχει και αυτό ενδιαφέρει και την Κέρκυρα, (που έχει το χειρότερο γήπεδο τη χώρας), αν θα γίνει κάτι και στο δικό μας, ενώ σημαντικές είναι και οι δηλώσεις του για τις χρηματοδοτήσεις, αν βέβαια υλοποιηθούν αυτές οι υποσχέσεις που έδωσε κάνοντας δηλώσεις, όπου μεταξύ άλλων τόνισε: «Έχουμε αυξήσει τη χρηματοδότηση στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα σ’ όλη την Ελλάδα κατά 150%. Είναι μία γενναία χρηματοδότηση και τα χρήματα αυτά πιάνουν τόπο, καθώς βελτιώνονται οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις των ΕΑΚ».

Η αλήθεια είναι πως στη Θεσσαλονίκη όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σ. Δημητριάδης: «Σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε ένα έργο που θα έχει πραγματικά οφέλη για την Ένωσή μας. Η τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών και η ενεργειακή αυτονομία του Αθλητικού μας Κέντρου είναι πολύ σημαντική για τη λειτουργία των εγκαταστάσεών μας».

Αυτό μπορεί να είναι θετικό, αλλά εμείς εδώ στο νησί έχουμε «καεί» από υποσχέσεις (βλέπε Αυγενάκη), έχουμε το χειρότερο λειτουργικά ΕΑΚ σε ότι αφορά το χώρο του στίβου και του ποδοσφαίρου και μπορεί κατά κάποιο τρόπο να ομαλοποιήθηκαν τα προβλήματα σε κολυμβητήριο και Κλειστό, αλλά δεν είναι μόνο αυτά εκεί. Ο κ. Ι. Βρούτσης έχει ενημερωθεί για τα προβλήματα του στίβου και των χώρων, όχι από την ΕΔ μόνο, αλλά και από ανθρώπους που καθημερινά ζουν μια τριτοκοσμική κατάσταση και ελπίδα όλων είναι να κάνει τις δικές του προσωπικές παρεμβάσεις για το χώρο.

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια