Σάββατο 27.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίζουν οι δρόμοι Ι. Σφακιανάκη με Αστέρα Πετριτή;

Ι. Σφακιανάκης
06 Ιουνίου 2024 / 15:02
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Είναι προπονητής που συνέδεσε το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ομάδας του Αστέρα Πετρίτη, με άνοδο, παραμονή σε Γ΄ Εθνική, κατακτήσεις τίτλων, αλλά…

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι προπονητής που συνέδεσε το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ομάδας του Αστέρα Πετρίτη, με άνοδο, παραμονή σε Γ΄ Εθνική, κατακτήσεις τίτλων, αλλά…

Το πιο πιθανό είναι να χωρίσουν οι δρόμοι του Γιάννη Σφακιανάκη με τον Αστέρα Πετριτή, με βάση δική του ανάρτηση, στη οποία κάνει αναφορά για τους 26,5 μήνες παρουσίας (15/02/2022 01/05/2024) στο τιμόνι της ομάδας του λιμανιού.

Όπως ήδη έχουμε γράψει η ομάδα του Αστέρα μπορεί να περιμένει απόφαση της ΕΠΟ (μετά από προσφυγή της, και των 3 άλλων ομάδων που με βάση την προκήρυξη πρέπει να δώσουν μπαράζ), αλλά όλα δείχνουν ότι για 3η συνεχόμενη χρονιά η Κερκυραϊκή ομα΄δα θα αγωνιστεί στην κατηγορία.

Ο πετυχημένος προπονητής έκανε έναν απολογισμό από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα, επισημαίνοντας ότι ήταν στο τιμόνι όταν από την ανάληψη των καθηκόντων του, με 10 συνεχόμενες νίκες πήρε το πρωτάθλημα Κέρκυρας και στη συνέχεια στα μπαράζ ανόδου η ομάδα με 4 νίκες μια ισοπαλία και μια ήττα τερμάτισε 1η στον Όμιλο και βρέθηκε στην Γ΄ Εθνική. Εκεί την 1η χρονιά τερμάτισε στην 7η θέση, ενώ τη σεζόν που έληξε σε ένα πολύ δύσκολο Όμιλο πήρε σπουδαία αποτελέσματα (διπλές νίκες με ΑΟ Τρίκαλα, Αναγέννηση Άρτας, Εορδαϊκό κλπ), σίγουρα δε η νίκη μέσα στην Πτολεμαΐδα στο τελευταίο ματς που έκαιγε την κράτησαν στην κατηγορία.

Ακόμη αναφέρει ότι πήρε δυο κύπελλα 2022, 2023, δυο σούπερ Καπ 2022,2023, ομολογουμένως ένας εξαιρετικός απολογισμός, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Αστέρας δεν είχε τη δυνατότητα να παίξει στην φυσική του έδρα και να αγωνίζεται 35 χιλιόμετρα μακρύτερα.

Στην αναφορά του ο Ι. Σφακιανάκης ευχαριστεί δημόσια όπως αναφέρει: ευχαριστώ την διοίκηση του Αστέρα Πετριτή για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μού και την τιμή πού μού έκαναν να γίνω για αυτό το διάστημα μέλος του Αστέρα. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τούς συνεργάτες μου σε όλο αυτό το διάστημα (Τάντης, Μάρισιτς, Βάσαλος, Γκόγκας, Βλαχόπουλος, Γουρδούκης, Στούπας, Ηλίας, Γεωργόπουλος, Κοσκινάς, Δαφνής), δεν θα μπορούσα να παραλείψω τους υπέροχους φιλάθλους και ιδιαίτερα τους «Πιράνχας» που στα εύκολα και στα δύσκολα ήταν πάντα δίπλα μας. Για το τέλος άφησα τούς πραγματικούς πρωταγωνιστές, τους ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ μου. Μπορεί κάποιες φορές να βρισκόμασταν σε ένταση μεταξύ μας αλλά να ξέρετε ότι χωρίς ΠΙΣΤΗ, κόπο και θέληση δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα στην ζωή σου. Βγάλατε ΕΓΩΙΣΜΟ (μια λέξη που σάς έλεγα καθημερινά), δώσατε ΨΥΧΗ και ΣΩΜΑ για όλες αυτές τις επιτυχίες. Η επιτυχία ανήκει αποκλειστικά σε εσάς, καταφέρατε να γίνετε η πρώτη ομάδα στο Νησί, γράψατε την δική σας ΙΣΤΟΡΙΑ στον Αστέρα Πετριτή.

Τέλος αναφέρει ότι θα είναι δύσκολο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων να συνεχίσει στον Αστέρα, αλλά ποτέ μην λες ποτέ. ο χρόνος θα δείξει, αν τη νέα σεζόν θα έχουμε Αστέρα χωρίς Σφακιανάκη στην Γ΄ Εθνική.

 

Ο Γιάννης Σφακιανάκης με την ομάδα του Αστέρα Πετριτή σε αναμνηστική φωτό κατάκτησης του Κυπέλλου της ΕΠΣΚ ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια