Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Και νέο ατομικό ρεκόρ, 13,17μ. η Μελίνα Ζάραγκα

Μελίνα Ζάραγκα
03 Ιουνίου 2024 / 14:41
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Από την μια χαίρεσαι όταν παιδιά της Κέρκυρας ξεχωρίσουν στον στίβο και από την άλλη αναρωτιέσαι γιατί φεύγουν από τα σωματεία του νησιού και πηγαίνουν σε άλλα εκτός Κέρκυρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από την μια χαίρεσαι όταν παιδιά της Κέρκυρας ξεχωρίσουν στον στίβο και από την άλλη αναρωτιέσαι γιατί φεύγουν από τα σωματεία του νησιού και πηγαίνουν σε άλλα εκτός Κέρκυρας. Και δικαιολογημένα μπορεί αν είναι κάποια, που λόγω σπουδών ή λόγω εργασίας ζουν εκτός Κέρκυρας, αλλά όταν ακόμα και μαθητές το κάνουν, κάτι δεν γίνεται σωστά στο νησί. Είναι μόνο οι αθλητικές εγκαταστάσεις ή φταίει και κάτι άλλο;

Η 17χρονη Μελίνα Ζάραγκα, η μεγάλη ελπίδα, το μέλλον της χώρας στο άλμα τριπλούν, είναι η 2η στην Ευρώπη φέτος στην κατηγορία Κ18, έχει κερδίσει τη συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά τώρα δεν είναι αθλήτρια του Κερκυραϊκού ΓΣ, αλλά του Παναθηναϊκού, με τα χρώματα του οποίου αγωνίζεται.

Η νεαρή Κερκυραία δημιούργημα του Παύλου Σκορδίλη, με τον οποίον συνεχίζει να προπονείται κατάφερε φέτος να καταρρίψει δυο φορές το δικό της ατομικό ρεκόρ, το περασμένο Σάββατο με 13,17μ. σε μίτινγκ που έγινε στα Τρίκαλα και δείχνε ότι είναι σε θέση να καταρρίψει και το Πανελλήνιο μέσα στη σεζόν, το οποίο κατέχει η Σπυριδούλα Καρύδη έχοντας 10 εκατοστά παραπάνω (13,27μ.). Η Μελίνα βαδίζει στα χνάρια της Κωνσταντίνας Ρωμαίου και της Σπυριδούλας Καρύδη, επίσης αθλητριών του Π. Σκορδίλη με Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό μετάλλιο αντίστοιχα των δυο κερκυραίων αθλητριών, τις όποιες μπορεί να ξεπεράσει η 17χρονη.

 Το Σάββατο σε μίτινγκ με την επωνυμία «Trikala Athletics» που διοργάνωσε το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και τον Δήμο Τρικκαίων πήρε μέρος και έκανε το ρεκόρ η Μελίνα, ενώ εκεί βρέθηκε και ο ανερχόμενος 17χρονος Αρσένης Κουλούρης αθλητής του Παναθηναϊκού πλέον, πρώην της ΑΕ Λευκίμμης, ο οποίος παρά το ότι ασχολείται μικρό σχετικά διάστημα με τον στίβο, έκανε στο τριπλούν 15,00 μέτρα και έδειξε ότι συνεχίζει να είναι σταθερός και ελπίδα για το μέλλον και αυτός αθλητής του Προπονητή που πιάνει χώμα και το κάνει χρυσάφι.

Αυτό που σίγουρα μας λυπεί σαν Κερκυραίους είναι πως και αυτά τα παιδιά με το τεράστιο μέλλον, η Ζάραγκα και ο Κουλούρης (μετά την Καρύδη, την Δόση, την Ρωμαίου, τον Δουκατέλη, την Βραδή, τον Μονόπωλη) δεν φοράνε τη φανέλα ενός συλλόγου του νησιού μας αλλά άλλων συλλόγων και πρέπει να μας προβληματίσει σαν Κερκυραίους, κυρίως όμως τα Δ.Σ. των συλλόγων τους που δεν μπορούν να «τα κρατήσουν».

 

ΦΩΤΟ@Π. ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια