Κυριακή 16.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΟΦΑΜ και Ακαδημία ευχαριστούν τον Φώτη Βαρσάκη

ΟΦΑΜ
22 Μαΐου 2024 / 14:45
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Στις αθλητικές ακαδημίες, εκεί όπου ξεκινάνε τον αθλητισμό τα παιδιά/μαθητές, έχει τεράστια σημασία να υπάρχουν προπονητές παιδαγωγοί με ήθος και γνώσεις, έτσι ώστε ο σκοπός να διαπαιδαγωγηθούν σωστά τα παιδιά την αθλητική κοινότητα και στον άθλημα που συμμετέχουν.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις αθλητικές ακαδημίες, εκεί όπου ξεκινάνε τον αθλητισμό τα παιδιά/μαθητές, έχει τεράστια σημασία να υπάρχουν προπονητές παιδαγωγοί με ήθος και γνώσεις, έτσι ώστε ο σκοπός να διαπαιδαγωγηθούν σωστά τα παιδιά την αθλητική κοινότητα και στον άθλημα που συμμετέχουν. Τα τελευταία χρόνια πολλοί καθηγητές φυσικής αγωγής, απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ, είναι επικεφαλής ή προπονητές στις ακαδημίες του νησιού, σε όλα σχεδόν τα αθλήματα και αυτό βοηθάει ακόμη περισσότερο.

Ο Φώτης Βαρσάκης είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, με ήθος και προσφορά στη νεολαία και την κοινωνία, τα τελευταία 12 χρόνια ήταν υπεύθυνος προπονητής της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του ΟΦΑΜ και στον Άγιο Ματθαίο πίνουν νερό στο όνομά του και σωστά πράττουν. Όλοι όσοι τον γνωρίζουν μιλούν για έναν άνθρωπο με αδαμάντινο χαρακτήρα, με συμπεριφορές που διδάσκουν τα παιδιά και τα κάνουν καλύτερα, αλλά και με αθλητικές επιτυχίες των Ακαδημιών της ομάδας, ενώ αρκετά είναι αθλητές που ο ίδιος πήρε από το μηδέν και τα έφτασε να είναι στελέχη της πρώτης ομάδας, που έπαιξαν και στην Γ΄ Εθνική, την περίοδο 2022-23.

Κάποτε τα πολύ όμορφα τελειώνουν, έτσι είναι η ζωή και για την λήξη της συνεργασίας Βαρσάκη ΟΦΑΜ, είχαμε την παρακάτω ανάρτηση από την Ακαδημία που αναφέρει:

 «Αγαπητέ Φώτη… Μια συνεργασία 12 χρόνων έλαβε τέλος, τα χρόνια είναι όντος πολλά κ γι’ αυτό δεν σε βλέπουμε σαν προπονητή μας αλλά σαν οικογένεια μας.

Σου εμπιστευτήκαμε τα μικρά παιδιά μας και εσύ τους έκανες άντρες, τους έμαθες τα μυστικά του σωστού ποδοσφαίρου, τους έμαθες να διαχειρίζονται νίκες και ήττες χαρές και λύπες, τους διδάξεις αξίες ώστε να είναι καλά παιδιά στην δύσκολη κοινωνία που ζούμε. Σαν Ακαδημία και σαν γονείς σε ευχαριστούμε για ότι έμαθες στα παιδιά μας».

Δεν παρέλειψε και η διοίκηση της ομάδας του ΟΦΑΜ να ευχαριστήσει τον προπονητή Φ. Βαρσάκη με την παρακάτω ανακοίνωση: «Ο Όμιλος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τον προπονητή της Ακαδημίας μας Φώτη Βαρσάκη για τη 12ετή παρουσία του στον πάγκο της. 12 χρόνια που δίδαξε τα παιδιά μας ήθος και ομαδικότητα. 12 χρόνια που βοήθησες να είναι η ακαδημία μας στις κορυφαίες του νησιού. Ευχαριστούμε φίλε Φώτη που σου εμπιστευτήκαμε τα παιδιά μας και μεγάλωσαν μαζί σου ποδοσφαιρικά και ωρίμασαν μαζί σου σαν χαρακτήρες. Εύχομαι να μπορέσουμε να καλύψουμε το κενό σου. Σου ευχόμαστε να έχεις Υγεία και επιτυχίες σε ότι και αν κάνεις στη ζωή σου. Θα είσαι πάντα ένας από εμάς».

Από την πλευρά του ο Φ. Βαρσάκης το Σάββατο μετά τον αγώνα της ημιτελικής φάσης κ16 του ΟΦΑΜ με τον Θιναλιακό έκανε την παρακάτω δήλωση: «Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν!!12 ολόκληρα χρόνια στον ΟΦΑΜ, σήμερα ήταν ο τελευταίος μου αγώνας!! Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, ποδοσφαιριστές, διοικήσεις, γονείς, φιλάθλους για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν!! Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον Σπύρο Βρυώνη που με έφερε στην ομάδα και ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια, τον Σπύρο Κούρη, την Πελαγία, τον Γιάννη Αθανασίου και όλους τους συνεργάτες μου όλα τα χρόνια! ΟΦΑΜ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ».

 

Η ακαδημία του ΟΦΑΜ με τον κ. Βαρσάκη ΦΩΤΟ@ΟΦΑΜ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια