Παρασκευή 28.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρωτάθλημα υποδομών ΕΠΣΚ: Στον τελικό Κ-16 ΠΑΟ Σφακιανάκης με Θιναλιακό, Τρίτη (21/5)

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΠΣΚ
19 Μαΐου 2024 / 11:59
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Έγιναν οι ημιτελικοί του πρωταθλήματος υποδομών Κ16 της Ένωσης και οι ομάδες ΠΑΟ Σφακιανάκης και Θιναλιακός είναι αυτές που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό που θα γίνει την Τρίτη 21 Μαΐου στο γήπεδο του Ολύμπου.

Ο ΠΑΟ Σφακιανάκης (σχολή Ολυμπιακού), περσινός πρωταθλητής, έχοντας πλεονέκτημα έδρας αντιμετώπισε τους Φοίνικες (σχολή Παναθηναϊκού) σε ένα πολύ όμορφο ματς και από τους δυο αντιπάλους, που έπαιξαν σωστό ποδόσφαιρο, με τους γηπεδούχους να είναι οι νικητές. Οι Φοίνικες ήθελαν μόνο νίκη για να περάσουν και προηγήθηκαν στο 8΄με τον Νάρκις 0-1, αλλά η ομάδα του Σφακιανάκη αφού ισοφάρισε στο 35΄με τον Καζιάνη, πήρε τη νίκη με τέρματα του Γεωργούλα στο 47΄και 62΄.

Ο Θιναλιακός, περσινός φιναλίστ, πήγε στον Άγιο Ματθαίο με μειονέκτημα έδρας να αντιμετωπίσει τον ΟΦΑΜ και κάνοντας ένα έξοχο παιχνίδι πήρε τη νίκη και το εισιτήριο για τον τελικό με 4-0. Με φάουλ του Κοντάλιπου στο 23΄είχαμε το 0-1, ο Γ. Ανδριώτης με αυτογκόλ ήταν αυτός που έκανε το 0-2 στο 54΄, ενώ στο 69΄ο Καρδακάρης κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος για το 0-3 και το σκορ έκλεισε στο 71΄ο Σούκου.

Να σημειώσουμε ότι στον τελικό σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ο ΠΑΟ Σφακιανάκης έχει το πλεονέκτημα και θα είναι πρωταθλητής, ενώ ο Θιναλιακός μόνο με νίκη θα πάρει τον τίτλο. 

ΦΩΤΟ@ ΑΣ Θιναλιακός, η Κ16 του Θιναλιακού με τον προπονητή Δ. Κουρσάρη, που παρά το ότι δεν έχει γήπεδο (πάει στην Κασσιόπη) μπόρεσε και φέτος να φτάσει στον τελικό του πρωταθλήματος.   

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια