Η Γ.Σ. της ΕΠΣ Κέρκυρας και η θετική ψήφος
Γ.Σ. ΕΠΣΚ
28 Φεβρουαρίου 2017
/ 19:05
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ
Η ετήσια απολογιστική θα έλεγα ΓΣ της ΕΠΣΚ ήταν όπως πάντα αυτή την εποχή, άχρωμη, χλωμή και είχε τον συνήθη διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού τα σωματεία δίνουν το παρόν να ψηφίσουν και να φύγουν.
Συνήθως δεν ακούγονται φωνές, ούτε προβληματισμοί που θα βοηθήσουν την ίδια τη διοίκηση να προβληματιστεί και να προσπαθήσει για κάτι περισσότερο στη συνέχεια, έτσι ώστε το ερασιτεχνικό κερκυραϊκό ποδόσφαιρο να κάνει βήματα προόδου.
Είμαστε στην αίθουσα και δεν έκανε εντύπωση ότι από τα 50 σωματεία που ψήφισαν στις εκλογές παρόντα ήταν τα 33 ως το τέλος του διοικητικού απολογισμού, όταν και υπερψηφίστηκε με 28 ΝΑΙ, 2 ΠΑΡΩΝ και 3 ΟΧΙ, ενώ στη συνέχεια στον οικονομικό, είχαν φύγει τουλάχιστον 5-6 σωματεία. Αυτό δείχνει πολλά για όσους θέλουν να πάρουν τα μηνύματα και να μην σταθούν στους αριθμούς, που λόγω της φανερής ψηφοφορίας δεν μπορεί να είναι διαφορετικοί.
Μίλησαν από τα σωματεία ουσιαστικά οι εκπρόσωποι του Ολύμπου, ο πρόεδρος κ. Καρδακάρης και του Κεραυνού Δραγωτινών ο εκπρόσωπος κ. Α. Κουρής, με τα υπόλοιπα σωματεία απλά να παρακολουθούν και μια δυο μικροπαρεμβάσεις να αναλώνονται σε δυο σημεία, το ένα για την κακή ποιότητα των αγωνιστικών χώρων των γηπέδων της Κέρκυρας και το άλλο στη διαιτησία. Παρεμβάσεις ουσιαστικές έκαναν κυρίως τα μέλη της αντιπολίτευσης του Δ.Σ., ο κ. Χρ. Άνθης, ο κ. Ν. Χρυσικόπουλος και ο κ. Γερ. Κουλούρης.
Ως είθισται σε αυτή τη ΓΣ υπάρχει ο φόβος πολλών σωματείων, τουλάχιστον όπως μας έχουν εκφράσει προσωπικά, ότι μια καταψήφιση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού, μπορεί να σημαίνει και «κυνήγι» στη συνέχεια από τη διαιτησία για τα σωματεία και για το λόγο αυτό πάνε απλά να ψηφίσουν θετικά και να φύγουν. Αν είναι έτσι, θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν βοηθάνε ούτε το τοπικό ποδόσφαιρο, αλλά ούτε και τους διοικούντες, που στέκονται στη θετική ψήφο και με βάση το αποτέλεσμα θεωρούν ότι όλα είναι πολύ καλά.
Δεν λέμε να μην υπάρχει θετική ψήφος, ούτε άρνηση στους απολογισμούς, αλλά να υπάρξει διάλογος, προβληματισμός, προτάσεις από τα σωματεία που θα βοηθήσουν. Το να υπάρξει μια διεκπεραίωση των πρωταθλημάτων, χωρίς επεισόδια, μέσα σε επικίνδυνους αγωνιστικούς χώρους δεν είναι πρόοδος. Το να εξακολουθούν να γίνονται πρωταθλήματα μετά από δυο χρόνια σε γήπεδα που δεν έχουν αδειοδότηση κανονική (απλά η Περιφέρεια τον Σεπτέμβρη 2016, έδωσε προσωρινές άδειες ως 30/11 και τις επέκτεινε, χωρίς να έχει διορθωθεί καμιά από τις ελλείψεις, για τις οποίες και δεν έχουν πάρει κανονική άδεια), δεν είναι ούτε πρόοδος ούτε και επιτυχία. Το να μην έχει φτιαχτεί τα τελευταία ΔΕΚΑ χρόνια ο αγωνιστικός χώρος ΕΝΟΣ γηπέδου στο νησί ΔΕΝ είναι πρόοδος.
Χρειάζονται ουσιαστικές παρεμβάσεις, χρειάζεται τα χρήματα που αναλογούν στο αθλητικό κομμάτι του νησιού, είτε από τον Δήμο Κέρκυρας (σε αυτόν ουσιαστικά ανήκουν όλα τα γήπεδα, πλην ΕΠΣΚ και Ολύμπου και όπως σωστά τόνισε ο πρόεδρος κ. Ποζίδης, δεν μπορεί η ΕΠΣΚ να κάνει παρεμβάσεις), είτε από την Περιφέρεια να δοθούν για να αλλαχθεί έστω και ο χλοοτάπητας ενός γηπέδου κάθε χρόνο. Είναι η βάση για να προχωρήσει το ποδόσφαιρο και κυρίως να προστατευτεί η νεολαία, τα μικρά παιδιά από τους πιθανόν τραυματισμούς στα επικίνδυνα γήπεδα (κατά 80%) που έχουμε πλέον στο νησί.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ
Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια