Σάββατο 27.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πετυχημένη η χρονιά για τα κορίτσια του Φαίακα

15 Μαΐου 2024 / 15:35
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Την Κυριακή (12/5) έπεσε η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος χάντμπολ γυναικών, για την ομάδα του Φαίακα που μετά δυο χρόνια απουσίας επέστρεψε στην Α2 και μάλιστα τερμάτισε στην 5η θέση μεταξύ των 12 ομάδων των δυο υποομίλων του Βορρά.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κυριακή (12/5) έπεσε η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος χάντμπολ γυναικών, για την ομάδα του Φαίακα που μετά δυο χρόνια απουσίας επέστρεψε στην Α2 και μάλιστα τερμάτισε στην 5η θέση μεταξύ των 12 ομάδων των δυο υποομίλων του Βορρά. Μάλιστα στα μπαράζ μετά την λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος κέρδισε όλα τα ματς. Η χρονιά κρίνεται επιτυχημένη, η επιστροφή με καλή οργάνωση και δουλειά δείχνει ότι ανοίγουν προοπτικές για κάτι καλύτερο τη νέα σεζόν, με την ομάδα να κάνει τον δικό της απολογισμό και να αναφέρει:

 

Ανακοίνωση Γυναικείο Τμήμα - Απολογισμός Σεζόν 2023-2024

 

Μια άκρως επιτυχημένη χρόνια ολοκληρώθηκε Κυριακή 12/5 με νίκη επί της Καστοριάς με τελικό σκορ 24-19 και από Δευτέρα 13/5 ξεκινάει ο προγραμματικός σχεδιασμός για τη νέα σεζόν.

Απολύτως επιτυχημένη θεωρείται η χρονιά για το Γυναικείο τμήμα χάντμπολ μας αφού τα κορίτσια στην πρώτη τους επανεμφάνιση στα γήπεδα έδειξαν πως έχουν παρόν και μέλλον. Ο συνδυασμός των έμπειρων αθλητριών μας με τις νεαρές ταλαντούχες αθλήτριες μας μαζί με κάποιες προσθήκες εκτός Κερκύρας που έκανε ο σύλλογος μας θα είναι αρωγός για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Η ομάδα μας κατάφερε να μπει στα play off για τις θέσεις 5-8 και με απόλυτο σερί νικών 6/6 κέρδισε επάξια την 5η θέση στο Πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών.

Στόχος του συλλόγου είναι αρχικά να κρατήσει τον ίδιο επιτυχημένο κορμό,να προωθήσει όλες τις νεαρές αθλήτριες από τις ακαδημίες μας ,απόρροια της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια σε αυτό το επίπεδο της Ανάπτυξης και να κάνει όσες άλλες προσθήκες χρειάζεται έτσι ώστε του χρόνου να εμφανιστεί ακόμα πιο ανταγωνιστική στο Πρωτάθλημα και να κάνει ένα ακόμα βήμα παρά πάνω…..!!!

Για τη σεζόν που τελείωσε έχουμε δηλώσεις από την αρχηγό Έφη Μάμαλου που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «Η ομάδα ξεκίνησε από το μηδέν, στα πρώτα οκτώ δελτία άρχισαν να προστίθενται συνεχώς και νέα, με μεταγραφές κοριτσιών και έτσι η ομάδα μεγάλωσε, άρχισε να δένεται και στο τέλος δημιουργήθηκε μια ωραία οικογένεια, με εξαιρετικό κλίμα και με μεγάλο μερίδιο ευθύνης για όλο αυτό το δημιούργημα, των προπονητών μας Άκη Χαραλαμπίδη, Κωνσταντίνο Μιχαλάκη και Γενικό Αρχηγό μας Μάκη Βάγια».

Ο προπονητής Άκης Χαραλαμπίδης τόνισε: «Ξέραμε ότι θα ήταν μία δύσκολη χρονιά… πρωταρχικός μας στόχος ήταν να βγάλουμε την χρόνια αλλά όσο περνούσε ο καιρός με δουλειά και την προσθήκη καινούργιων αθλητριών άρχισαν να έρχονται και τα αποτελέσματα. Τότε θέσαμε σαν στόχο να πάρουμε την δεύτερη θέση που οδηγούσε στα μπαράζ ανόδου για την Α1, τελικά δεν τα καταφέραμε… η φετινή χρονιά θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα συνεχίσουμε να "χτίζουμε" για να καταφέρουμε να πετύχουμε τα επόμενα χρόνια όσα αξίζει αυτός ο ιστορικός σύλλογος».

Τέλος ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές και ψυχή της ομάδας Κώστας Μιχαλάκης είπε: «Να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες τις τοπικές επιχειρήσεις που στήριξαν την ομάδα μας και έγιναν ένα με τη φανέλα με το καραβάκι! Ήταν μια δύσκολη χρονιά που χάσαμε την συμμετοχή μας στα playoffs ανόδου στις λεπτομέρειες, χωρίς να είχε τεθεί σαν στόχος εξαρχής αλλά λόγω των κοριτσιών που μας έκαναν να το πιστέψουμε…. τη νέα χρονιά θα έχουμε τον απαραίτητο χρόνο να οργανωθούμε καλύτερα και με οδηγό τη φετινή χρονιά, να καταφέρουμε να πάμε ένα βήμα παραπάνω».

 

ΦΩΤΟ@ΑΟ ΦΑΙΑΞ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια