Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τελικός κυπέλλου «Σταύρος Σαββανής»: Η «Βασίλισσα του Νότου» στο θρόνο, 2-1 τον ΟΦΑΜ (photos)

ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΑΒΒΑΝΗΣ
11 Μαΐου 2024 / 21:32
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η «Βασίλισσα του Νότου» ΑΕ Λευκίμμης, είναι η κυπελλούχος Κέρκυρας για το 2024, αφού στον τελικό νίκησε με ανατροπή 2-1 τον πολύ καλό ΟΦΑΜ.

Στο γήπεδο του Ολύμπου έγινε ο 55ος τελικός του Κυπέλλου «Σταύρος Σαββανής» με τον κόσμο από την Λευκίμμη και τον Άγιο Ματθαίο να γεμίζει ασφυκτικά την εξέδρα του γηπέδου και να στέκεται δίπλα στην ομάδα του, στην προσπάθεια να κατακτήσει τον 6ο τίτλο της. Πριν το ματς οι δύο ομάδες είχαν από 5 κατακτήσεις κυπέλλων (ήταν στην 3η θέση της κατάταξης μετά τον Όλυμπο με 18 και τον ΑΟ Κέρκυρα με 9), η ΑΕ Λευκίμμης πήρε το 6ο και το πανηγύρισε κλείνοντας με μια επιτυχία μια πολύ δύσκολη σεζόν, αφού μετά 7 χρόνια υποβιβάστηκε από την Γ΄ Εθνική.

ΦΩΤΟ@ Σπύρος Πίκουλας, από το ματς ΑΕΛ-ΟΦΑΜ 2-1

Το ματς ήταν νευρικό και ποιοτικά μέτριο, αλλά λογικό είναι αφού και οι δυο ομάδες ήθελαν να κατακτήσουν το κύπελλο και έπαιξαν αγώνα σκοπιμότητας, προσέχοντας ιδιαίτερα τα νώτα τους, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι τις χώριζε μια κατηγορία, η ΑΕΛ έπαιξε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και ο ΟΦΑΜ της Α΄ ΕΠΣΚ.

Ο ΟΦΑΜ μπόρεσε πολύ νωρίς να πάρει κεφάλι στο σκορ, με σκόρερ στο 15΄τον συνήθη ύποπτο Καρβούνη και χωρίς ιδιαίτερη πίεση κράτησε το 1-0 ως το ημίχρονο, με τις δυο ομάδες να χάνουν μικροευκαιρίες. Όλα άλλαξαν στο Β΄ μέρος, η ΑΕ Λευκίμμης δεν είχε άλλη λύση παρά να βγει πιο επιθετικά και να κυνηγήσει αρχικά να φέρει το ματς στα ίσια και τα κατάφερε με σκόρερ τον Λάζαρο Κωστακιώτη με κεφαλιά στο 65΄, με τον προπονητή του ΟΦΑΜ Ι. Καρβούνη να διαμαρτύρεται έντονα για το γκολ θεωρώντας ότι έγινε φάουλ και να αποβάλλεται από τον διαιτητή. Μόλις επτά λεπτά αργότερα  με τον Αλέξανδρο Παπαθανασίου η ΑΕΛ έκανε το 2-1 και για το γκολ αυτό διαμαρτυρήθηκε η ομάδα του ΟΦΑΜ για οφσάιντ, ενώ για κτύπημα σε αντίπαλο στο 75΄ αποβλήθηκε ο σκόρερ του ΟΦΑΜ Καρβούνης, είχαμε διακοπεί του ματς για λίγο, ο ΟΦΑΜ δεν ήθελε να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, τελικά πείστηκε και ολοκληρώθηκε ο τελικός, με την ομάδα του Αγ. Ματθαίου να μην δίνει το παρόν στην απονομή. Μάλιστα υπήρχε μια τεταμένη ατμόσφαιρα ακόμη και μια ώρα μετά τη λήξη του ματς, πήγε αστυνομία στο γήπεδο και οι διαιτητές έμειναν κλεισμένοι στα αποδυτήρια με τους φίλους του ΟΦΑΜ να συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους.

Διαιτητές: Μαργαρίτης, Σερίφης, Αγιώτατος.

ΑΕ Λευκίμμης (Αγγέλης): Παγκράτης, Κωστακιώτης, Σπανός, Ματσοβίλα, Κουρής, Βασσάκης, Μπαλός Σ., Παπαθανασίου, Σκιαδάς, Καραμποΐκης, Μουζακίτης(έπαιξε και ο Τσούτσης). 

ΟΦΑΜ (Ι. Καλούδης): Βενέτης, Πουλημένος, Αρμενιάκος, Σπίνουλας Σ., Καμαρά, Γραικός Κ., Βασιλάκης, Βρυώνης, Ρούσσος, Καρβούνης, Γκερμπεσιώτης (έπαιξαν και οι Δαφνής, Σκολαρίκης, Γραικός Αλ., Πιέρρης).          

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ@ Αντώνης Καρύδης, η κυπελλούχος 2024 ΑΕ Λευκίμμης

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια