Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μάχη για το 6ο κύπελλο ΟΦΑΜ – ΑΕ Λευκίμμης

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΚ
10 Μαΐου 2024 / 15:41
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο τελικός κυπέλλου της ΕΠΣΚ, «Σταύρος Σαββανής» για το 2024 γίνεται το Σάββατο 11 Μάη στο γήπεδο του Ολύμπου και θα ξεκινήσει στις 17:30 με διαιτητές τους Μαργαρίτη, Σερίφη, Αγιώτατο και 4ο τον Κ. Γιούργα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο τελικός κυπέλλου της ΕΠΣΚ, «Σταύρος Σαββανής» για το 2024 γίνεται το Σάββατο 11 Μάη στο γήπεδο του Ολύμπου και θα ξεκινήσει στις 17:30 με διαιτητές τους Μαργαρίτη, Σερίφη, Αγιώτατο και 4ο τον Κ. Γιούργα.

Αυτός είναι ο 55ος τελικός κυπέλλου της Κέρκυρας και θα έχει αντιπάλους δυο ιστορικές ομάδες τον ΟΦΑΜ (τυπικά γηπεδούχο μετά από κλήρωση) και την ΑΕ Λευκίμμης. Δυο ομάδες που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο από πέντε (5) φορές, είναι στην 3η θέση της κατάταξης μετά τον Όλυμπο (18 κατακτήσεις) και τον ΑΟ Κέρκυρα (9 κατακτήσεις) όποια δε ομάδα το πάρει θα είναι το έκτο (6ο) και θα μείνει μόνη στην 3η θέση της κατάταξης.

Τη σεζόν που λήγει οι ομάδες απέτυχαν στους στόχους τους στο πρωτάθλημα και το κύπελλο θα είναι βάλσαμο για αυτήν που θα το κατακτήσει. Η ΑΕ Λευκίμμης έπαιξε στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής, είχε στόχο την παραμονή αλλά, μετά από επτά (7) χρόνια συνεχούς παρουσίας υποβιβάστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα.

Ο ΟΦΑΜ μπορεί αρχικά να μην είχε βάλει στόχο το πρωτάθλημα και την διεκδίκηση της ανόδου στην Γ΄ Εθνική όπου έπαιξε μια σεζόν πιο πριν, όμως στην πορεία πήγε πολύ καλά και κυνήγησε τον τίτλο, την προτελευταία αγωνιστική βγήκε εκτός με την ήττα του στο Περιβόλι.

Να δούμε κάποια στοιχεία για τις ομάδες σε σχέση με το θεσμό του κυπέλλου…

Για να φτάσει στον τελικό η «Βασίλισσα του Νότου» απέκλεισε τον Όλυμπο με 4-0, τον Κεραυνό Αγ. Νικολάου με 3-0, τον Θιναλιακό με 1-0 όλα τα ματς εκτός έδρας, ενώ στον ημιτελικό με τον Αστέρα Πετριτή έχασε 3-2 εκτός και νίκησε 4-1 εντός έδρας και πήρε την πρόκριση. Η ΑΕ Λευκίμμης κατέκτησε το κύπελλο 5 φορές (1975, 1987, 1994, 2005, 2017), είτε σαν ΑΕ Λευκίμμης είτε σαν Παλευκιμμαϊκός που λεγόταν παλαιότερα.

Ο ΟΦΑΜ για να φτάσει στον τελικό απέκλεισε εκτός έδρας… με 2-0 τον Δία Κασσιόπης, με 2-1 την Ολυμπιάδα Καρουσάδων, στα πέναλτι με 7-8 (1-1 κ.α.) στο Περιβόλι την Αναγέννηση και στον ημιτελικό νίκησε 2-0 εντός και 1-0 εκτός του ΑΟ Κέρκυρα παίρνοντας το εισιτήριο για τελικό. Η ομάδα του Αγίου Ματθαίου έχει πέντε κατακτήσεις (1997, 1998, 2002, 2015, 2018).

Ο φετινός τελικός σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα όλης της φίλαθλης Κέρκυρας, αναμένεται να γεμίσει ασφυκτικά το γήπεδο του Ολύμπου και να έλθουν εκατοντάδες φίλαθλοι τόσο από την Λευκίμμη όσο και από τον Άγιο Ματθαίο για να στηρίξουν την ομάδα τους, θα λέγαμε ότι και οι δυο ομάδες έχουν πολύ φανατικούς και εκδηλωτικούς φιλάθλους. Κάποιος θα έλεγε ότι η ΑΕ Λευκίμμης λόγω της πείρας των ποδοσφαιριστών της και της συμμετοχής της σε ανώτερη κατηγορία είναι το φαβορί. Θα λέγαμε είναι ένα ματς που όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά, ενώ ευχή όλων είναι να κερδίσει ο καλύτερος ή ο πιο τυχερός και το ματς να γίνει σε πλαίσια που αρμόζουν στην κουλτούρα και στο φίλαθλο πνεύμα της Κέρκυρας.

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια