Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξαγορά αγώνων στη Γ’ Εθνική καταγγέλλει ο πρόεδρος του Εορδαϊκού

Γ’ Εθνική
08 Μαΐου 2024 / 14:47
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Τελείωσε το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, με 4 ομάδες (ανάμεσά τους και ο Αστέρας Πετριτή) να περιμένουν την απόφαση της ΕΠΟ για την διεξαγωγή ή όχι των μπαράζ παραμονής, αφού έχουν καταφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο και ζητάνε να μην γίνουν και να παραμείνουν οι ομάδες στην κατηγορία.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τελείωσε το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, με 4 ομάδες (ανάμεσά τους και ο Αστέρας Πετριτή) να περιμένουν την απόφαση της ΕΠΟ για την διεξαγωγή ή όχι των μπαράζ παραμονής, αφού έχουν καταφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο και ζητάνε να μην γίνουν και να παραμείνουν οι ομάδες στην κατηγορία. Αν γίνουν τα μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο που θα είναι Αστέρας Πετριτή – Νίκη Ευκαρπίας (Θεσσαλονίκης) και Προοδευτική – ΑΕΡ Αφάντου (Ρόδου), οι ηττημένοι θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα.

Όμως υπάρχει μια πολύ σοβαρή καταγγελία του προέδρου του Εορδαϊκού κ. Θανάση Κρυτσάνη για εξαγορά αγώνων στη Γ’ Εθνική με αντίτιμο 15 έως 20 χιλιάδες. Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα του έχασε την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της (Πτολεμαΐδα) από τον Αστέρα Πετριτή και υποβιβάστηκε, σε ισοβαθμία με την Κερκυραϊκή ομάδα.

Είναι πολύ σοβαρή η καταγγελία και ίσως κληθεί και από τον αθλητικό εισαγγελέα να καταθέσει, ενώ μίλησε και για το τελευταίο ματς με τον Αστέρα για το οποίο είχαμε πολλά επεισόδια και παράπονα στο τέλος για τη διαιτησία, με τον ίδιο να εστιάζει μόνο σε ένα λάθος στο πέναλτι στις καθυστερήσεις με το οποίο ισοφάρισε ο Αστέρας (χωρίς να αναφέρει ότι και με ισοπαλία έπεφτε ο Αστέρας).

Είπε στην δηλώσεις του ο κ. Θανάση Κρυτσάνη «Κανένας δεν πίστευε ότι δεν θα σωθεί αυτή η ομάδα όπως παρουσιάστηκε, ιδιαίτερα στο δεύτερο γύρο. Θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι πετύχαμε το 80% των στόχων μας, με τον πιο σημαντικό όμως να ήταν η παραμονή στην κατηγορία, κάτι που τελικά δεν επετεύχθη και μας δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα, με τον τρόπο που έγιναν όσα έγιναν».

Και σημείωσε ότι τα όσα έγιναν στο τελευταίο ματς θυμίζουν άλλες εποχές , καθώς τέτοια γεγονότα δεν τιμούν όσους έχουν τέτοιους ρόλους στο ποδόσφαιρο αλλά και όσους διοικούν το ποδόσφαιρο, αμφισβητώντας την ικανότητα να διεξάγουν τέτοιου είδους παιχνίδια. Ανέφερε επίσης πως στο β΄ γύρο οι διαιτησίες που είχε ο Εορδαϊκός ήταν καλές, πλην του αγώνα με τον Θεσπρωτό όπου την διαιτησία την χαρακτήρισε «τραγική». Για το ματς με τον Αστέρα Πετριτή, ο κ. Κρυτσάνης είπε για το γκολ που ακυρώθηκε ότι πιθανόν να ήταν σωστή η απόφαση του διαιτητή και ότι φτάνεις στο 86΄, σκοράρεις ένα τίμιο γκολ και έρχεται μια απόφαση για ένα πέναλτι που δεν μπορεί κάποιος να πει ότι σφύριξε αυτό επειδή δεν έδωσε το προηγούμενο, λέγοντας πως έγιναν παράλογα πράγματα… εκεί υπάρχουν δύο τινά: ή είναι εντελώς ανίκανος ο διαιτητής να διεξάγει τέτοια παιχνίδια κάτι που δεν υφίσταται, ή υπάρχει κάτι άλλο που εμείς δεν γνωρίζαμε, μπορούμε να εικάσουμε ότι το ήθελε «Χ» γιατί ευνοούσε κάποιες άλλες ομάδες της κατηγορίες.

Στην συνέντευξη που έδωσε στο e-ptolemeos.gr ανέφερε και κάτι που μας θυμίζει παλιότερες εποχές, αλλά για να λέει κάτι τέτοιο δημόσια κάτι θα ξέρει…

«Μάλλον θα έπρεπε τελικά να αρχίσουμε να αγοράζουμε και εμείς παιγνίδια όπως όλοι οι άλλοι για να σωθεί η ομάδα. H λογική ήταν στο δεύτερο γύρο να δίνουμε 15ρια, 17ρια 20άρια για να πάρουμε τα παιχνίδια με αδιάφορες ομάδες. Αυτά πρέπει να στοιχειοθετούνται αλλά όλοι ξέρουμε τι γίνεται. Ας ψάξουν οι εισαγγελείς τι γίνεται στη Γ’ Εθνική, εδώ δε βρήκαν στη Super League 1».

Το σίγουρο είναι ότι οι ομάδες της Κέρκυρας που πήραν μέρος έχοντας διπλάσια έξοδα από τις άλλες δεν ανήκουν στην κατηγορία «εξαγορών» που αναφέρει ο πρόεδρος του Εορδαϊκού.

 

Από το τελευταίο ματς Εορδαϊκός-Αστέρας Πετριτή 1-2, οι διαιτητές με τους αρχηγούς των ομάδων (αριστερά ο Χ. Γεωργοπάλης του Πετριτή) ΦΩΤΟ@E-PTOLEMEOS

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια