Πέμπτη 03.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίς νικητή το ντέρμπι της χρονιάς - Η ΑΕΛ στο 90΄+ 4΄ ισοφάρισε 1-1 τον Κρόνο

ΑΕ Λευκίμμης
25 Φεβρουαρίου 2017 / 19:45
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έγινε η 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος με σημαντικά ματς, με τα βλέμματα στραμμένα στο Νότο. Στο ντέρμπι της χρονιάς ανάμεσα σε ΑΕ Λευκίμμης

και Κρόνο δεν είχαμε νικητή, το ισόπαλο 1-1 αφήνει μεγάλη πίκρα στους φιλοξενούμενους οι οποίοι με τον Παπαστεργίου στο 75΄ προηγήθηκαν στο σκορ και στην τελευταία κυριολεκτικά φάση του ματς, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιάννης Βασιλάκης σκλόραρε μγια την ΑΕΛ και έφερε το ματς στα ίσια. Μια ισοπαλία που διατήρησε την ΑΕΛ μόνη πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα και ίσως το γκολ αυτό να δώσει και τον τίτλο στην ΑΕΛ, αν και υπάρχουν πολλά ματς ακόμα (7 αγωνιστικές).
Στο α΄ μέρος η ΑΕΛ έχασε σημαντικές ευκαιρίες να προηγηθεί, ενώ στην επανάληψη ο Κρόνος είχε σε όλη τη διάρκεια την υπεροχή, οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν ούτε μια φορά, στη μοναδική φάση που έκαναν σκόραραν και πήραν τον «χρυσό βαθμό». Το ματς που παρακολούθησαν πάνω από 1.600 φίλάθλοι και  ων δυο ομάδων με ΜΑΤ και ισχυρή αστυνομική δύναμη στο γήπεδο κινήθηκε σε αθλητικότατα πλαίσια, αξίζουν και σους παίκτες και στον κόσμο συγχαρητήρια για τον πολιτισμό που έδειξαν, ενώ ο διαιτητής Ν. Πουλημάς απέβαλε στο 76΄τον Αραμπατζή για την ΑΕΛ (εξύβριση αντιπάλου) και στο 92΄ με 2η κίτρινη τον Βούλγαρο Ντιμιτρόφ του Κρόνου, που εξέφρασε πολλά παράπονα για τη διαιτησία.
Στα άλλα ματς σπουδαίες νίκες για Όλυμπο, Θιναλιακό και Οδυσσέα, με τέσσερα από τα έξι ματς να τελειώνουν στο 3-0, ενώ δεν έγινε το ματς ΟΦΑΜ-Παξών λόγω συγκινωνίας. Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία:
 
Αποτελέσματα (19η αγω.)
Ολυμπιάδα – Βολίδα                     3-0
Όλυμπος – Μπενίτσες                   3-0
Αναγέννηση Περ. – Θιναλιακός                0-1         
Αχιλλέας – Κοντόκαλι                    3-0
ΑΕ Λευκίμμης – Κρόνος                                1-1
ΟΦΑΜ – ΑΟ Παξοί          δεν έγινε
Οδυσσέας – Κάβος                         3-0
 
 
Βαθμολογία
ΑΕ Λευκίμμης                    50
Κρόνος Αργυράδων       49
ΑΟ Κοντόκαλι                   35
Ολυμπιάδα                        34
ΟΦΑΜ                                  30
Αχιλλέας Νυμφών           28
Θιναλιακός                        27
ΑΠΣ Μπενίτσες                                 26
Αναγέννηση Περιβολίου  20
ΑΟ Παξοί                             19
Οδυσσέας Αυλιωτών     19
Βολίδα                                 16
ΑΟ Κάβος                            11
Όλυμπος                              10
 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια