Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ι. Λέσσης: Ένα χρόνο μετά το κλείσιμο του ΕΑΚΚ δεν έχει γίνει τίποτα

23 Απριλίου 2024 / 16:52
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου από την Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας με θέμα «Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας 31 Μαρτίου 2023 -31 Μαρτίου 2024»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνέντευξη Τύπου δόθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου από την Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας με θέμα «Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας 31 Μαρτίου 2023 -31 Μαρτίου 2024» θέλοντας ουσιαστικά να ενημερώσει τους πάντες για την εγκατάλειψη του ΕΑΚΚ, με αποτέλεσμα τα παιδιά του στίβου που φέρνουν τεράστιες διακρίσεις (τις περισσότερες από κάθε άλλο άθλημα) στην Κέρκυρα, έχουν ακατάλληλες και επικίνδυνες εγκαταστάσεις για προπόνηση,

Παρόντες ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μπιάνκης, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και πρώην Περιφερειάρχης κ. Σπύρου, τους οποίους ευχαρίστησε ο πρόεδρος της ΤΕ ΣΕΓΑΣ κ. Ι. Λέσσης ο οποίος στην ομιλία του τόνισε ότι η συνέντευξη είναι και για τους αθλητές που συνεχίζουν να έχουν μεγάλες διακρίσεις και να αποτελούν και μέλη της Εθνικής ομάδας, ενώ 4 παιδιά θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα που θα γίνει στο Μπαχρέιν τον Οκτώβρη. Είπε ότι «ένα χρόνο από το κλείσιμο του ΕΑΚΚ, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα προς βελτίωσή του», έκανε δε αναφορά, τόσο στην κλειστή κερκίδα, όσο στο κλείσιμο των γραφείων της ΤΕ ΣΕΓΑΣ που αλλάχθηκαν και οι κλειδαριές, όσο και στην γενικότερη κατάσταση του χώρου που έχει εγκαταλειφθεί. Τόνισε ότι προσπαθούν να εντάξουν το χώρο σε άλλη κατηγορία και όχι σε αυτή που είναι τώρα για αγώνες Super League, διεθνείς κλπ, αλλά δεν υπάρχει από την διορισμένη ΕΔ ανταπόκριση.

Ο κ. Σπ. Σπίνουλας (παλιός αθλητής του ΚΓΣ, πολιτικός μηχανικός) διευκρίνισε ότι για να θεωρήσεις την εξέδρα ακατάλληλη κλπ ώστε να φτάσουμε στο κλείσιμο, πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένες διαδικασίες (ανέφερε ποιες) και έλεγχος από τα κατάλληλα άτομα, κάτι που όπως φαίνεται δεν ακολουθήθηκε.

Ο κ. Νίκος Μόσχος που δίνει μαζί με τους άλλους τη μάχη για να φτιάξουμε ένα ανθρώπινο και λειτουργικό για τον στίβο ΕΑΚΚ, στάθηκε στο ότι φέτος ήδη τρία παιδιά από την Κέρκυρα έχουν τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο στην ηλικία τους, ανέφερε ότι δεν έχει σχέση η προσπάθεια που γίνεται για τις εγκαταστάσεις με την πολιτική, δεν είναι απέναντι σε κανέναν πολιτικό, ούτε εχθρικοί προς την ΕΔ, αλλά υπάρχει η αγωνία όλων για τα παιδιά και τον αθλητισμό, ανέφερε ότι εδώ και δυο χρόνια υπάρχουν 230.000€ για το σκέπαστρο πίσω από την εξέδρα που χρειάζεται για να αθλούνται τα παιδιά το χειμώνα, αλλά δυστυχώς οι απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, δεν προχωρούν. Ανέφερε ότι ο νέος Περιφερειάρχης έδειξε ενδιαφέρον για την όλη κατάσταση και από τις πρώτες μέρες ζήτησε και συναντήθηκαν για να ενημερωθεί, αλλά επισήμανε ότι χρειάζεται προγραμματισμός για να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία, αλλά δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος από την αντιμετώπιση της ΕΔ στα προβλήματα που έχει ενημερωθεί.

Τέλος η κα Λ. Ρούσου ανάφερε κάποιες σκέψεις της, αφού πριν λίγες μέρες βρέθηκε στο χώρο σε διασυλλογικούς αγώνες και είπε ότι την ημέρα των αγώνων, τα κοντέινερ που φέρανε, για τουαλέτες, ιατρείο κλπ ήταν «κλειδαμπαρωμένα», αναρωτήθηκε κανείς αν χρειαστεί ένα παιδί τουαλέτα που θα πάει; αν κτυπήσει ένα παιδί που θα πάει; επισήμανε ότι ένα «παράπηγμα» δίπλα στην αποθήκη που είναι τα τρακτέρ, έχουν βάλει τα παιδιά κάποια όργανα για να γυμνάζονται, ενώ οι γονείς των παιδιών που τα συνοδεύουν δεν έχουν πουθενά χώρο να καθίσουν.

Από την πλευρά του ο κ. Σπύρου ανέφερε ότι επειδή έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με το θέμα και είχε επισκεφτεί πριν ένα χρόνο το χώρο και περίμενε να ακούσει ότι κάτι έχει γίνει. Είχε επαφή με την Περιφέρεια και άκουσε τον Περιφερειάρχη κ. Τρεπεκλή να λέει ότι ντρέπεται για την κατάσταση αυτή, όταν δεν το έχει ακούσει από τον κυβερνητικό βουλευτή, που έπρεπε να ντρέπεται γι αυτήν την κατάσταση που είναι το ΕΑΚΚ, άλλαξε διοίκηση, είναι οι ίδιοι, σαν επιβράβευση για αυτά που ΔΕΝ έχουν κάνει μέχρι τώρα.

 Θα λέγαμε ότι οι ευθύνες τόσο της διοίκησης και όσων είναι μπροστά ή πίσω από αυτήν, έχουν τεράστιες ευθύνες, είναι αστείο πέντε χρόνια η ίδια (ουσιαστικά) ΕΔ να μην έχει κάνει απολύτως τίποτα για το χώρο του γηπέδου, ο στίβος, το κορυφαίο άθλημα του νησιού, ο καλύτερος αθλητικός πρεσβευτής παγκόσμια, με τις τεράστιες επιτυχίες να είναι εγκαταλελειμμένος. Κάποιοι νομίζω ότι αντί να σκύψουν στα προβλήματα και να βοηθήσουν τους ανθρώπους του στίβου που παλεύουν, έχουν σταθεί απέναντί τους γιατί βλέπουν «πολιτικούς αντιπάλους», που δεν υπάρχουν, γιατί βλέπουν ανθρώπους που παλεύουν για τα αυτονόητα και δεν «γλύφουν» ούτε σκύβουν το κεφάλι.

 

Από αριστερά Λ. Ρούσου (μέλος της ΤΕ ΣΕΓΑΣ), Ι. Λέσσης (πρόεδρος), Σπύρος Σπίνουλας (μέλος της ΤΕ ΣΕΓΑΣ), Ν. Μόσχος (τεχνικός σύμβουλος ΤΕ ΣΕΓΑΣ) ΦΩΤΟ@ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια