Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Οδύσσεια του παραλιακού μετώπου και του κολυμβητηρίου στον ΝΑΟΚ

ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΝΑΟΚ
09 Απριλίου 2024 / 19:51
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

«Περίεργες » οι συνεχείς ματαιώσεις της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου, επισημαίνει ο Αλ. Αυλωνίτης σε συνάντηση του με τη διοίκηση του ΝΑΟΚ

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ). Με τους εκπρόσωπους της διοίκησης του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας (ΝΑΟΚ) Άκη Παυλογιάννη και Φώτη Σκούρτη συναντήθηκε ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Η συνάντηση ήταν απαραίτητη, καθώς απαιτείται εγρήγορση μετά τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Ναυτιλίας Ι. Παππά, περί νέων κωλυμάτων στη παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στο Δήμο.

«Είτε η Κυβέρνηση επιδεικνύει απίστευτη προχειρότητα, είτε υπάρχει σκοπιμότητα στην κωλυσιεργία για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της Κέρκυρας», δήλωσε ο κ. Αυλωνίτης, καυτηριάζοντας τον πολυετή εμπαιγμό, με δικαιολογία ασήμαντα νομοτεχνικά ζητήματα που θα μπορούσαν να είχαν λυθεί άμεσα.

Ενδεικτικά:

- 2019 - 2022: Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις και διαβήματα του βουλευτή, ο πρώην Υφ. Οικονομικών Α. Βεσυρόπουλος αρκούταν στη διεκπεραιωτική απάντηση ότι δεν δύναται να προχωρήσει η παραχώρηση εξαιτίας δύο τμημάτων, αγνώστου ιδιοκτησιακού καθεστώτος!

- 15/2/2022: Η πρ. Δήμαρχος Μ. Υδραίου ενημερώνει ότι, σε συνεργασία με τον Υπ. Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, το θέμα αντιμετωπίζεται συνδυαστικά με τη δημιουργία κολυμβητηρίου στο ΝΑΟΚ.

-9ος/2023: Προεκλογική περίοδος και ο τοπικός βουλευτής Στ. Γκίκας ανακοινώνει τη δέσμευση του Αν. Υπουργού Ν. Παπαθανάση για άμεση νομοθετική λύση.

-29/2/2024: Εντός Μαρτίου η παραχώρηση του παραλιακού μετώπου, ανακοινώνει (πάλι) ο κ. Γκίκας.

-9/4/2024: Ο Υφ. Ναυτιλίας Ι. Παππάς, ανακοινώνει στην επίσκεψή του στην Κέρκυρα, ότι δεν θα γίνει τελικά η παραχώρηση. Χρειάζεται νέα νομοθετική ρύθμιση γιατί η τροπολογία του ν. 2971/2001 περί αιγιαλού δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις!

Τα μέλη της διοίκησης του ΝΑΟΚ δήλωσαν ότι σε κάθε περίπτωση είναι σε εγρήγορση και παρακολουθούν τις εξελίξεις, ενώ ο βουλευτής από την πλευρά του έθεσε εαυτόν στη διάθεση του ιστορικού ΝΑΟΚ, για τη δημιουργία ενός αρραγούς μετώπου διεκδίκησης, με συμμετοχή όλων των θεσμικών εκπροσώπων της Κέρκυρας.

φωτο αρχείου: Από τους αγώνες του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης ανοικτής θάλασσας, το 2023, στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.