Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα μπαράζ ανόδου για Α ΕΣΚΑΒΔΕ η ΓΕΚ, παραιτήθηκε ο Ναυσίθοος

ΜΠΑΣΚΕΤ
27 Μαρτίου 2024 / 15:17
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Με βάση την προκήρυξη της ΕΣΚΑΒΔΕ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας, που έγινε σε τρεις ομίλους, οι δυο πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου θα σχημάτιζαν ένα νέο Όμιλο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με βάση την προκήρυξη της ΕΣΚΑΒΔΕ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας, που έγινε σε τρεις ομίλους, οι δυο πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου θα σχημάτιζαν ένα νέο Όμιλο. Σε αυτόν θα έμπαιναν και τους βαθμούς που είχαν στα μεταξύ τους ματς στον Όμιλο και δεν θα βρεθούν αντιμέτωπες στα μπαράζ, αλλά θα αντιμετωπίσουν σε διπλά ματς (εντός εκτός) τις ομάδες των άλλων Ομίλων.

Στον Όμιλο που έπαιξαν οι ομάδες του νησιού μας, ο Ναυσίθοος ήταν πρώτος και η ΓΕ Κέρκυρας 2η και αυτές οι ομάδες είχαν δικαίωμα συμμετοχής, μόνο που ο Ναυσίθοος παραιτήθηκε των μπαράζ. Έτσι αντί έξι θα έχουμε πέντε ομάδες από τις οποίες οι τρεις πρώτες του βαθμολογικού πίνακα, θα ανέβουν στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. Οι ομάδες εκτός της ΓΕ Κέρκυρας είναι 1) Νέοι Vikos Φalcons, 2) Αστράκα (Νομός Ιωαννίνων), ο 3) Γρηγόρης Λιάκατας από το Αιτωλικό και ο 4) Αίολος από τον Αστακό (Νομός Αιτωλοακαρνανίας).

Έγινε Τρίτη 26/3 η κλήρωση των αγώνων αυτών (πλέι οφ) και η έναρξη είναι την Κυριακή 31 Μάρτη, ενώ στις 26 Μαΐου θα ολοκληρωθούν.

 

Η βαθμολογία με την οποία ξεκινούν οι ομάδες είναι:

Νέοι Vikos Φalcons         4

Γρηγόρης Λιακατάς        4

Γ.Ε. Κέρκυρας                    3

………………………………………...

Αστράκα Ιωαννίνων       2

Αίολος Αστακού               2

 

Το πρόγραμμα της 1ης  αγωνιστικής

Α.Σ. Αστράκα Ιωαννίνων – Αίολος Αστακού

Α.Γ.Ο Γρηγόρης Λιακατάς – Γ.Ε.Κ.

Ρεπό: Νέοι Vikos Φalcons

 

 Η ΓΕ Κέρκυρας θα παίξει στον α΄ γύρο την 2η αγων. με Νέους Vico εκτός, την 3η αγων. Αίολο Αστακού εντός, την 4η αγων.  Αστράκα Ιωαννίνων εκτός στο Β΄ γύρο θα παίξει  με την ίδια σειρά με τους αντιπάλους της, αλλά θα έχουμε αλλαγή έδρας. 

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η ΓΕΚ και θέλει και μπορεί να επιστρέψει στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, έχει ήδη ένα βαθμό πλεονέκτημα από Αστράκα και Αίολο, ενώ προπονητής της ομάδας είναι ο Σπύρος Δεσύλλας. 

 

Από το ματς των δυο πρώτων ομάδων του 3ου Ομίλου που μετείχαν και οι Κερκυραϊκές, ΓΕ Κέρκυρας - Ναυσίθοος ΦΩΤΟ@ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια