Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η μάχη παραμονής στην Α΄ΕΣΚΑΒΔΕ για Λέων, Φαίακα, ΚΓΣ

ΜΠΑΣΚΕΤ
12 Μαρτίου 2024 / 14:49
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Τα πρωταθλήματα μπάσκετ της ΕΣΚΑΒΔΕ βρίσκονται στην τελική ευθεία και αυτό που απασχολεί τις ομάδες της Κέρκυρας είναι η τελική τους θέση, μετά τις επόμενες επτά αγωνιστικές, ώστε να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα πρωταθλήματα μπάσκετ της ΕΣΚΑΒΔΕ βρίσκονται στην τελική ευθεία και αυτό που απασχολεί τις ομάδες της Κέρκυρας είναι η τελική τους θέση, μετά τις επόμενες επτά αγωνιστικές, ώστε να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Ο Λέων Κέρκυρας με 8 νίκες ως τώρα, ο Φαίακας με 5 αλλά και 3 λιγότερα ματς, φαίνεται ότι θα μείνουν στην κατηγορία, ενώ ο Κερκυραϊκός με 3 νίκες (μαθηματικά μόνο ελπίζει) και οι Κένταυροι, χωρίς νίκη, θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία, σύμφωνα με την προκήρυξη και σε συνδυασμό με τις ομάδες που θα πέσουν από την Γ΄ Εθνική και θα επιστρέψουν στην ΕΣΚΑΒΔΕ.

Η προκήρυξη αναφέρει ότι την άνοδο στην Γ΄ Εθνική θα κερδίσει η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη. Θα υποβιβαστούν οι δυο τελευταίες ομάδες και αν υποβιβαστούν ομάδες της Γ΄ Εθνικής (υπάρχουν 5) που ανήκουν στην ΕΣΚΑΒΔΕ, θα υποβιβαστεί ανάλογα, αντίστοιχος αριθμός από την Α΄ΕΣΚΑΒΔΕ.

Πρακτικά αυτή τη στιγμή υποβιβάζονται απ΄ ευθείας δύο ομάδες της ΕΣΚΑΒΔΕ (με κίνδυνο να γίνουν 3 ή και 4) από την Γ΄ Εθνική (έχει ήδη πέσει ο ΑΓΣ Ιωαννίνων και ακόμη μια ομάδα ΣΚ Ιωάννινα ή Παραμυθιά θα υποβιβαστεί απ΄ ευθείας), ενώ απομένουν τρεις ακόμη αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Με βάση αυτά τα δεδομένα υποβιβάζονται από την ΕΣΚΑΒΔΕ ο ΠΑΣ Ναυπάκτου σαν 14ος οι Κένταυροι Κέρκυρας 13η θέση και οι ομάδες που θα βρεθούν σε 12η και 11η θέση.

Επίσης μετά από τα μπαράζ παραμονής που θα ακολουθήσουν και θα πάρουν μέρος οι ομάδες από την 7η ως την 10η θέση, σίγουρα θα πάρει μέρος μια ομάδα της ΕΣΚΑΒΔΕ (ΣΚ Ιωάννινα ή Παραμυθιά), ενώ ο Πύρρος Άρτας αν χάσει από τον Ιόνιο την προσεχή Κυριακή μπορεί και αυτός να μπει σε περιπέτειες και σε μπαράζ παραμονής.

 

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Βαθμολογία:

Αχαγιά ’82                          32

Προμηθέας 2014              31

…………………………………………

Ιόνιος Κέρκυρας              31

Δόξα Πύρρου Άρτας      30

Γαργαλιάνοι                      29

ΑΕ Γλαύκου Εσπέρου     29

…………………………………………

Παναχαϊκή                         29

Αστέρας Τεμένης             29

Αργοναύτης Ν. Κίου       28

Ιωάννινα ΣΚ                       25

…………………………………………

Παραμυθιά                        25

ΑΓΣ Ιωαννίνων                                 18

 

Απομένουν τυπικά 7 αγωνιστικές για τη λήξη του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΒΔΕ, αλλά διαφορετικός αριθμός αγώνων για κάποιες ομάδες, αφού συνολικά θα παίξουν 24 αγώνες. Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία

 

Α ΕΣΚΑΒΔΕ Βαθμολογία

Ομάδες                       αγ..      βαθ.

ΓΕ Αγρινίου                 18        33

………………………………………………..

Σ.Κ. Νικόπολη              17        32

Κρόνος Αγρινίου          18        30

ΑΕ Καναλακίου            16        29

Αίας Άρτας                  16        27

Λέων Μεσολογγίου     16        27

ΑΣ Μολοσσών             17        25

Λέων Κέρκυρας         16        24

ΠΑΣ Γιάννινα               18        23

Πύρρος Αρταίων         17        20

……………………………………………….

Κερκυραϊκός              17        20

Φαίακας                     14        19

……………………………………………….

Κένταυροι Κέρκυρας 18        18

ΠΑΣ Ναυπάκτου δεν μετέχει

 

Από το φετινό ματς Φαίακας – Λέων Κέρκυρας, με τις δυο ομάδες μας να δείχνουν ότι θα είναι και τη νέα χρονιά στην Α ΕΣΚΑΒΔΕ ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια