Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χρυσή η Ασημοπούλου και ασημένιοι Τριβυζα, Γαρνέλης, Πατούνης

Άρση βαρών / ΑΣ Αλκίνοος
05 Μαρτίου 2024 / 15:45
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο Αλκίνοος με ψυχή τον Ηρακλή Ροδίτη συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη για την Άρση Βαρών στο νησί μας και το θετικό είναι πως αρχίζουν τα παιδιά να αντιλαμβάνονται ότι το άθλημα των Ολυμπιονικών στην Ελλάδα δεν είναι «επικίνδυνο» όπως κάποιους βολεύει να λένε, αλλά ένα άθλημα όπως όλα τα άλλα με προσφορά στη νεολαία και την κοινωνία.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Αλκίνοος με ψυχή τον Ηρακλή Ροδίτη συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη για την Άρση Βαρών στο νησί μας και το θετικό είναι πως αρχίζουν τα παιδιά να αντιλαμβάνονται ότι το άθλημα των Ολυμπιονικών στην Ελλάδα δεν είναι «επικίνδυνο» όπως κάποιους βολεύει να λένε, αλλά ένα άθλημα όπως όλα τα άλλα με προσφορά στη νεολαία και την κοινωνία.

Η πρόκριση στα Πανελλήνια πρωταθλήματα κερδίζεται για τους αθλητές μέσω των περιφερειακών αγώνων και τέτοιοι έγιναν την περασμένη Κυριακή στ Γιάννενα με τον Αλκίνοο να δίνει το παρόν με τέσσερα παιδιά και απολογισμό εξαιρετικό, αφού είχαμε χρυσή την Ασημοπούλου και ασημένια τα άλλα παιδιά. Βέβαια η πρόκριση στα τελικά κρίνεται με βάση τις επιδόσεις τους σε σύγκριση με τα άλλα Περιφερειακά πρωταθλήματα που έγιναν. Ο ΑΣ Αλκίνοος ενημέρωσε για την παρουσία των αθλητών/τριων στους αγώνες αυτούς:

 

Το δελτίο τύπου

 

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 στο κλειστό γυμναστήριο «Γιώργος Οικονόμου» στο ΠΕΑΚ Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων και Εφήβων-Νεανίδων που αποτελούσαν και την πρόκριση για τα αντίστοιχα Πανελλήνια Πρωταθλήματα που θα πραγματοποιηθούν στο Λιτόχωρο της Πιερίας.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Αλκίνοος Κέρκυρας με τους αθλητές και τις αθλήτριες του συμμετείχε σε αυτούς τους αγώνες που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών.

Οι διακρίσεις που κατέκτησαν οι αθλητές και οι αθλήτριές μας είναι:

Η Στεφανία Μαρία Ασημοπούλου στην κατηγορία των 55kg στο πρωτάθλημα Νεανίδων κατέκτησε την 1η θέση (Χρυσό Μετάλλιο)

Η Στεφανία Τριβυζά στην κατηγορία των 71kg στο πρωτάθλημα Κορασίδων κατέκτησε την 2η θέση (Ασημένιο μετάλλιο) και την 2η θέση στο πρωτάθλημα Νεανίδων (Ασημένιο μετάλλιο)

Ο Πατούνης Ανδρέας στην κατηγορία των 73kg στο πρωτάθλημα Παίδων κατέκτησε την 2η θέση (Ασημένιο μετάλλιο) και την 2η θέση (Ασημένιο μετάλλιο) στο πρωτάθλημα Εφήβων

Ο Νικηφόρος Γαρνέλης στην κατηγορία των 89 κιλών στο πρωτάθλημα εφήβων κατέκτησε την 2η θέση (Ασημένιο μετάλλιο)

Ελπίζουμε και οι τέσσερις (4) διακριθέντες αθλητές/τριες του συλλόγου μας να βρίσκονται στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Ευχαριστούμε την Ε.Ο.Α.Β. και τον Σπάρτακο Ιωαννίνων για την άψογη, για ακόμη μια φορά, διοργάνωση που έφεραν σε πέρας και ειδικότερα τον κ. Αναστάσιο Λάγκα, Πρόεδρο του Σπάρτακου, τον Χρήστο Τριφύλη, Εθνικό προπονητή και την Σταυρύλα Μπαλάσκα προπονήτρια του Σπάρτακου.

Επίσης ευχαριστούμε τους γονείς των αθλητών/τριών μας που πάντα στέκονται δίπλα τους και τους στηρίζουν.

 

Ο ηγέτης και ψυχή του Αλκίνοου κ. Η. Ροδίτης με τα παιδιά που αγωνίστηκαν στα Γιάννενα ΦΩΤΟ@ΑΣ ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια